Sport

De Kopgroep: 'Niet Normaal'

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: 'Niet Normaal'

Het is rustdag in de Tour de France, tijd om eens te reflecteren op het presteren van de renners. Want waar er in het voetbal wordt gesproken over 'niet normaal', duiken er in het wielrennen al snel verdachtmakingen op. Wat vinden de heren daarvan?

De heren zijn het er over eens dat de Tour qua winnaar eigenlijk al beslist is. "Dit weekend heeft duidelijk gemaakt dat er maar één man kan fietsen. Ze kunnen de Tour de France vanochtend sluiten, zet een podiumpje op, zet daar die Sloveen op en geef 'm z'n gele trui," zegt Mart, doelend op Tadej Pogacar. spo

"De zaterdagse etappe vond ik iets fabelachtigs. Gisteren zat ik te wachten en te timen van: hoe lang wacht 'ie nog voordat 'ie ze weer een klap om de oren geeft? Hij doet het zo makkelijk en in zo'n mooie cadans. Dat is de laatste jaren niet meer vertoond. Buitengemeen."

Ook Martijn is onder de indruk van de Sloveen: "Ik denk dat Pogacar al op zaterdag over de Champs-Élysées rijdt en dat het peloton d'r een dag later pas achteraan hobbelt. Zo sterk komt hij op mij over." Joost kan het slechts beamen, hij hoopt op een mooie strijd om de rest van het podium.

Opgetrokken wenkbrauwen

Ben O'Connor, de Australische winnaar van gisteren, zette ook een uiterst sterke prestatie neer, vond Mart: "Ja hij kan klimmen. Maar wacht even. Je rijdt hier niet met Jeanetje en Truus naar boven toe. Je rijdt met twee gevleugelde Colombianen. Die rijdt 'ie gewoon moeiteloos uit het wiel."

Dit soort goede prestaties, zorgen in het wielrennen toch al snel voor opgetrokken wenkbrauwen, weet ook Mart: "Dit was een machtsvertoning die vroeg om een tweede gedachte. Er zijn al heel veel mensen die over tweede en derde gedachtes spreken na de eerste week van deze Tour. Maar ik wil nogmaals zeggen: beschuldig niet voordat je de feiten kent."

Omdat er deze rustdag geen Routeboek of Natte Vinger is, hebben de heren tijd om luisteraarsvragen te beantwoorden. Wie werd er ooit 7e in een heuse koers en hoe is De Kopgroep ooit ontstaan? Beluister het in de nieuwe aflevering!

Finish Alert

Heb je geen tijd om de volledige etappe te kijken, maar wil je de finish niet missen? Meld je dan aan voor de Finish Alert in de NPO Radio 1-app.

Op die manier krijg jij elke etappe vlak voor de finish een pushmelding op je telefoon, zodat je niks hoeft te missen van het gevecht op de eindstreep.

Download de NPO Radio 1-app hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie