Sport
NOS

Roda-trainer Molenaar: dit komt binnen als een knal tegen je harses

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Roda-trainer Molenaar: dit komt binnen als een knal tegen je harses

Het leek nog niet helemaal te zijn doorgedrongen tot Roda JC-trainer Robert Molenaar. Zijn ploeg had in de nacompetitie zojuist met 2-1 verloren van Almere City FC, waardoor de Limburgers na de zomer niet meer in de eredivisie mogen uitkomen, maar tot een niveau lager zijn veroordeeld.

"Dit komt binnen als een knal tegen je harses", stamelde de oefenmeester. "Ik heb er geen moment rekening mee gehouden dat we het niet zouden redden. Een enorme teleurstelling."

Ook voor de buitenwacht geldt de voortijdige aftocht van Roda als een verrassing. De ploeg uit Kerkrade stond weliswaar na 26 speelronden in de competitie troosteloos onderaan, maar in de voorbije weken leek plots de geest uit de fles. Met vier zeges in de laatste zeven wedstrijden werd rechtstreekse degradatie afgewend en kon de nacompetitie met vertrouwen tegemoet worden gezien.

"Wedstrijden worden beslist door details en het missen of benutten van kansen", keek Molenaar terug op de voor hem zo belabberde avond. "En wij zaten aan de verkeerde kant. De enige manier om dit soort wedstrijdjes op een normale manier te laten verlopen is dat je de wedstrijd kilt en daar zijn wij niet toe in staat gebleken."

"Als je de kansen in de eerste fase afmaakt, is een normaal verloop van dit soort wedstrijden mogelijk. Maar als je 1-0 achter komt, weet je dat het een slipperige weg wordt naar de eindstreep. Maar dan nog had de wedstrijd in ons voordeel moeten eindigen."

Diep dal

Doelman Hidde Jurjus rekende zich die na een halfuur opgelopen achterstand zwaar aan. "Ik ben echt een beetje van mijn a propos, merk ik. Het is een nachtmerrie. Dit wil je niet meemaken", blikte hij terug op de hoge bal, die hij niet vastpakte, maar naar een tegenstander stompte. De PSV-huurling werd eerst nog gered door de paal, maar moest vervolgens alsnog vissen.

"Als we met 0-0 de rust ingaan, wordt het een heel andere wedstrijd. De mensen hebben niet de Jurjus gezien die ze kennen. Dit was gewoon een slechte wedstrijd. Ik ga door een diep dal."

Ster advertentie
Ster advertentie