Sport
MAX

Volleybalster Myrthe Schoot over missen Spelen: 'Krijg er nog een brok in m’n keel van'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Volleybalster Myrthe Schoot over missen Spelen: 'Krijg er nog een brok in m’n keel van'

Volleybalster Myrthe Schoot heeft de knop omgezet op weg naar het WK volleybal van volgend jaar. Toch heeft het missen van de Olympische Spelen veel losgemaakt bij Schoot. "Ik krijg er nu nog een brok in m’n keel van."

Dat zei Schoot zondag op De Perstribune van MAX. Om als teamsporter in de coronapandemie alleen thuis te zitten maakte dat Schoot meer kon nadenken over allerlei zaken. Ze besloot dingen op te schrijven en daarbij speelde het missen van de Olympische Spelen ook een rol.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe start met ‘Aaf/Avie’ Selinger

Onder leiding van de nieuwe bondscoach Avital Selinger werden de Nederlandse dames recent vierde op het EK. Eenzelfde klassering die ze in 2016 op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro behaalden. Schoot is blij dat Selinger terug is. "Ik ken Avital Selinger al heel lang. Vroeger liep ik alleen maar in de weg en had ik het idee dat ik er niets te zoeken had. Maar nu heb ik een andere rol", zegt Schoot. Ook met Selinger zelf heeft ze nu een andere band. "Nu noem ik hem ook gewoon Aaf of Avie."

De bal van Rio

Tijdens de Spelen in Rio de Janeiro maakte Schoot een mooie souvenir buit uit de volleybalhal, namelijk de bal. "Na de halve finale was ik heel verdrietig en toen dacht ik 'deze is van mij'. Ik heb met betraande ogen nog interviews staan geven terwijl ik die bal verstopt bij me droeg." Het meenemen van een bal mag eigenlijk niet. Toch is Schoot blij dat ze de bal heeft en tevreden met haar deelname aan de Spelen. "Ik heb er toch maar mooi gestaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Myrthe Schoot

Ster advertentie
Ster advertentie