Sport
MAX

Gestopte handbalster Nycke Groot sluit comeback niet uit: 'Ik kan het me niet voorstellen, maar zeg nooit nooit'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Gestopte handbalster Nycke Groot sluit comeback niet uit: 'Ik kan het me niet voorstellen, maar zeg nooit nooit'

Nycke Groot stond bekend als misschien wel de beste allround-handbalster van Nederland. Na een comeback in het Nederlands team op de Olympische Spelen van Tokio, heeft ze besloten om nu helemaal te stoppen met de sport, ook bij haar club in Denemarken. Desondanks sluit ze een comeback niet uit. "Ik kan het me niet voorstellen, maar zeg nooit nooit."

Dat zei Groot zondag op De Perstribune van MAX. "Ik ben nu wel echt gestopt en ik geniet vooralsnog van mijn vrijheid, maar misschien als er een gek aanbod komt over een half jaar als er bij een topclub veel blessures zijn en ze hebben iemand nodig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Belang van plezier

Groot nam al eerder een pauze van het handbal bij Oranje. Ze kende een moeilijke tijd bij haar club in Hongarije. "Ik speelde in Hongarije bij m’n droomclub, maar het gaf me geen voldoening. Ik was veel geïrriteerd, boos en gefrustreerd. Dat is niet leuk. Even later kwam de klap, toen lag ik ineens met paniekaanvallen op bed. Ik kon mezelf niet meer geruststellen." Het heeft Groot laten zien dat het resultaat en de prestaties niet het belangrijkste zijn als sporter. Ook het plezier is belangrijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat Groot nu gaat doen weet ze nog niet. Een trainersloopbaan ziet ze voor nu nog niet voor zich. Eerst geniet ze nog even van haar vrijheid in Denemarken. Het land waar ze haar laatste jaren speelde en waar ze blijft wonen.

De Perstribune: Nycke Groot

Ster advertentie
Ster advertentie