Cultuur & Media
MAX

Lucia Rijker: 'Jongeren Dream School zijn stuk voor stuk rolmodellen'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucia Rijker: 'Jongeren Dream School zijn stuk voor stuk rolmodellen'

Meervoudig wereldkampioen boksen en kickboksen Lucia Rijker start maandag met een nieuw seizoen van het populaire televisieprogramma Dream School. Daarin krijgen vastgelopen jongeren de mogelijkheid om met hulp hun leven weer op de rails te krijgen. Hoewel het soms kantje boord is of jongeren het wel redden, kijkt Rijker naar de talenten van de jongeren. "Ze zijn stuk voor stuk rolmodellen."

Dat zei Lucia Rijker zondag op De Perstribune van MAX. Eén deelnemer die ze nooit zal vergeten is Donilio. "Hij is vlak na de uitzending overleden aan een epileptische aanval. Dat was heel ingrijpend. Zijn karakter intrigeerde mij." Voor Rijker was hij het voorbeeld hoe iemand met veel talenten en gaven toch op een punt kan komen om succesvol te worden of niet. "Je kunt een influencer worden op een positieve of op een negatieve manier, maar de talenten blijven hetzelfde."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek op nazorg

Het programma kwam twee jaar geleden negatief in het nieuws door kritiek op de nazorg van het programma. Daar heeft het programma dingen aan veranderd volgens Rijker. "Marco (de begeleider red.) die stapt nu eerder in, waardoor hij beter een band op kan bouwen met de deelnemers. En hij is zelf betrokken bij de nazorg, dat wordt niet gedelegeerd. Hij is een hele ervaren coach." In totaal zijn er bij het programma zo’n veertig mensen bij betrokken. "Daarnaast hebben we ook psychologen die meekijken en meeluisteren. Dus ik heb volle vertrouwen in het team", aldus Rijker.

Zelf heeft ze ook het nodige opgestoken van gastdocenten. Eén van hen was Willie Wartaal, rapper uit De Jeugd van Tegenwoordig. "Als je met een verhaal komt waar je jezelf als slachtoffer neerzet dan zegt hij, dat is leipe shit. Het is een vreemd woord, maar het is wat het is. Wat doe je ermee? Daar gaat het om."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Lucia Rijker

Ster advertentie
Ster advertentie