NOS

Sparta doet goede zaken met punt tegen Heerenveen

2. Sparta doet goede zaken met punt tegen Heerenveen

Sparta Rotterdam heeft in de strijd tegen degradatie een punt gepakt thuis tegen sc Heerenveen (1-1). Fortuna Sittard haalde in eigen huis geen punten tegen Heracles Almelo (0-2).

Heerenveen was behoorlijk ongelukkig in de eerste helft. Het doelpunt van Sydney van Hooijdonk werd afgekeurd voor buitenspel. Thom Haye zag zijn schot onderkant lat voor de doellijn terug stuiteren. En middenvelder Rami Kaib raakte de bal met de hand in zijn eigen strafschopgebied waardoor Sparta een strafschop kreeg. Die ging er overigens niet in. Erwin Mulder keerde de inzet van Lennart Thy.

Na rust was Vito van Crooy wel trefzeker vanaf elf meter. De vleugelaanvaller van Sparta scoorde in de 52e minuut. De gelijkmaker kwam op naam van Amin Sarr. De Zweed tikte de lange bal onder doelman Maduka Okoye door.

Eerste uitzege Heracles

Bij Fortuna Sittard-Heracles Almelo was er in de eerste helft weinig te genieten. Het tempo lag laag en er was een summier aantal kansen. Na rust zocht Fortuna meer de aanval, maar de treffers vielen na drie gemiste Limburgse kansen aan de andere kant. Giacomo Quagliata en Sinan Bakis hielpen Heracles aan de eerste uitzege van het seizoen. De laatste keer dat de Almeloƫrs buitenshuis wonnen was op 13 maart 2021.

Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam hebben zodoende allebei 22 punten. Sparta heeft een wedstrijd minder gespeeld (de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse die nog afgemaakt moet worden).