Sport
EONOS

Zien we kickbokser Rico Verhoeven ooit op de Spelen? 'Zou te gek zijn!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zien we kickbokser Rico Verhoeven ooit op de Spelen? 'Zou te gek zijn!'

En toen liep er ineens een reus van bijna twee meter en zo'n 120 kilogram op het Olympic Festival in Scheveningen. Kickbokskampioen Rico Verhoeven nam een kijkje. Langs de Lijn En Omstreken sprak hem.

Verhoeven mocht overal komen en stond tussen de vrienden en families om de olympiërs op te wachten. Olympisch kampioen Kiran Badloe kwam aan, net als de zilveren (tweemaal) Arno Kamminga en de bronzen Sanne van Dijke.

"Kippenvel om stiekem van een afstandje te kunnen zien hoe dat eerste moment tussen de sporter en de familie weer is", vertelt Verhoeven, die veel respect heeft voor de olympiërs. "Ik vind het erg leuk om hen te zien. Wat ik tegen Badloe heb gezegd? Wow, gefeliciteerd, haha! Wat een topprestatie."

Video niet beschikbaar

De beste kickbokser ter wereld hoopt snel weer de ring in te kunnen. "Ik heb vernomen dat we op korte termijn iets horen. Ik wacht erop, heb er zin in en ben er klaar voor. Ik train nog elke dag en zeg altijd: stay ready, so you don't have to get ready."

Rico Verhoeven op de Spelen?

Zien we Verhoeven ooit zelf terug op de Olympische Spelen? Dan moet kickboksen eerst olympisch worden. "Dat zou te gek zijn!", reageert hij.

"Of ik er dan bij zou zijn? Nou, ik heb al veel kilometers op mijn teller, ben 32 jaar, maar misschien is het een mooie kers op de taart. Ik kan daar nu nog niet echt iets over zeggen."

Rico Verhoeven geniet van terugkerende olympiërs in Scheveningen en is ergens (misschien) wel een beetje jaloers

Olympic Festival: bewondering voor de mindset van zilveren Arno Kamminga

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie