Sport
NOS

Een gigantisch tentenkamp en 200 bakken koffie: achter de schermen bij Studio Tokio

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een gigantisch tentenkamp en 200 bakken koffie: achter de schermen bij Studio Tokio

Het televisieprogramma NOS Studio Tokio komt elke dag vanuit het Olympic Festival in Scheveningen. Langs de Lijn nam een kijkje achter de schermen.

Achteraan het festivalterrein staat de studio van Studio Tokio. Met daaromheen een heuse NOS-compound, waar alle medewerkers elke dag bezig zijn met de uitzending.

"Het is een gigantisch tentenkamp", omschrijft producer Lonneke Hooijer de plek. "Er zijn hier een hele hoop cabines en er staat een hoop apparatuur. We hebben een half evenement opgezet", vertelt ze.

Video niet beschikbaar

Vier maanden voorbereiding

De productie is zo'n vier maanden bezig geweest om dit voor te bereiden. "Alles doet het. Iedereen is te horen en te zien, dus dat gaat goed." Ook het koffiezetapparaat doet het goed. "Er gaan hier wel 200 bakken doorheen per dag.

In een van de cabines is beeldredacteur Wiebe Bakker bezig om elke dag opnieuw weer een fraaie montage in elkaar te zetten. "Een clipje op muziek. Een mooie mix tussen beeld en geluid, in combinatie met de live band. Dat werkt goed op tv, denk ik."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schuin tegenover de cabine is de ruimte voor de band. Deze week is dat Son Mieux. Zanger Camiel Meiresonne geniet met volle teugen van de uitzendingen. "Sport verbindt en dat doet muziek ook. Hoe dat dan in de uitzending samenkomt is iets heel moois."

Naast de band gaat presentator Henry Schut nog eens goed door het draaiboek. Normaal gesproken komt het programma vanuit de locatie van de Spelen. Maar gezien de pandemie is het geen Tokio, maar Scheveningen geworden dit jaar.

Vals (brand)alarm

"Dat bevalt goed, de faciliteiten hier zijn super", stelt Schut. "Het enige nadeel is dat we in een andere tijdzone zitten. Ik heb 's nachts een paar keer de wekker gezet om sport te kijken, maar dat is niet heel goed voor je concentratievermogen de avond erop."

Afgelopen nacht werd zijn nachtrust niet door de wekker verstoord, maar door het brandalarm van het hotel in Scheveningen. "Ik had mezelf snel aangekleed, ben vervolgens met blote voeten dertien verdiepingen naar beneden gerend en toen bleek het vals alarm. Dus."

Olympic Festival Scheveningen: achter de schermen bij Studio Tokio

Ster advertentie
Ster advertentie