NOS

Moeizaam Feyenoord wint op bezoek bij RKC Waalwijk

2. Moeizaam Feyenoord wint op bezoek bij RKC Waalwijk

Feyenoord was in de eerste helft tegen RKC Waalwijk ver onder de maat, in de tweede helft verbeterde het spel maar door alle slordigheden in de slotfase kwam de 0-1 voorsprong nog in gevaar. Invaller Florian Jozefzoon kwam niet dichterbij dan de paal.

"Het was knullig van Feyenoord. Voor hetzelfde geld gooien ze twee punten weg, haast comedy capers", zei analist Gertjan Verbeek in NOS Langs de Lijn.

In de ploeg van Arne Slot debuteerde linkerverdediger Quilindschy Hartman. Hij speelde de wedstrijd door kramp niet uit. De openingsfase was voor RKC dat direct twee mogelijkheden kreeg. Patrick Vroegh raakte de bal echter verkeerd en Michiel Kramer vond de handen van Justin Bijlow.

Ingreep Slot

Het was niet verbazingwekkend dat Slot in de rust ingreep: Jens Toornstra en Patrik Walemark kwamen voor Orkun Kökcü en Oussama Idrissi. Van vleugelspitsen Idrissi en Javairô Dilrosun was in de eerste helft geen gevaar gekomen. Begin tweede helft trokken de ploegen meer naar elkaar toe. Walemark testte RKC-doelman Etienne Vaessen bijvoorbeeld voor de eerste keer.

Door een slordigheid van verdediger Thierry Lutonda gleed Walemark tegen het gras. De VAR oordeelde dat Feyenoord een strafschop moest krijgen. Spits Danilo was zuiver in de afronding: 0-1. Daarna ging Feyenoord maar mondjesmaat op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. RKC omsingelde de Rotterdammers. Alleen Trauner was standvastig achterin door bijna iedere bal weg te koppen, die voorin weer werd verspeeld. Het piepte en kraakte tot in de extra tijd. De kans op de 1-1 kwam nog voor Jozefzoon, via een verdediger en de buitenkant van de paal hobbelde de bal naast.

Ajax won eerder vandaag ook door slechts één goal te maken. Sparta Rotterdam ging over de knie. PSV had een vrij weekend.