Doelpunt Steven Bergwijn genoeg voor volle winst Ajax

2. Doelpunt Steven Bergwijn genoeg voor volle winst Ajax

Ajax heeft op het Kasteel in Rotterdam drie punten meegenomen bij Sparta. Het doelpunt van Steven Bergwijn in de 37e minuut was voldoende voor de overwinning: 0-1.

Bij de Amsterdammers ontbrak Antony, die met zijn hoofd bij een transfer is. De stelling van Borst (zie onder) gaat hier over. Centraal in de verdediging maakte Calvin Bassey zijn competitiedebuut voor Ajax. Hij was terug na een schorsing na zijn directe rode kaart in de Johan Cruijff Schaal.

Nadat de aftrap door medische assistentie op de tribune iets was uitgesteld nam Ajax de wedstrijd in handen. Rechtsback Devyne Rensch raakte de paal en spits Brian Brobbey miste een kans oog in oog met Sparta-keeper Nick Olij. Bergwijn lukte het in minuut 37 wel het net te vinden. De aanvaller trok vanaf de linkerkant naar binnen en passeerde Olij in de korte hoek via de binnenkant van de paal.

Brutaal

Ajax zat er niet helemaal lekker in. De ploeg van Alfred Schreuder had veel balverlies, maar speelde wel beter dan Sparta. De Rotterdammers waren brutaal, maar deden daar weinig mee. De grootste kans in de eerste helft was van spits Tobias Lauritsen die een kopduel van Bassey won en over kopte.

Na de pauze toonde Sparta zich wat vaker, grote kansen kwamen er niet uit voort. Brobbey mikte aan de overzijde op de lat na een messcherpe combinatie door het hart van de verdediging. In de slotfase had Ajax keeper Remko Pasveer wel even nodig met belangrijke reddingen op schoten van Youness Namli en Jason Lokilo. Ajax speelde tot slot de tijd vol om de punten binnen te hengelen.

Ajax heeft de volle buit uit drie wedstrijden. Concurrent PSV ook, maar die ploeg kwam dit weekend niet in actie. Om 16.45 uur trappen RKC Waalwijk en Feyenoord af. Dat duel is rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Transfer Antony

De stelling van Borst van deze zondag is: 'Voor meer dan 80 miljoen euro moet je Antony natuurlijk verkopen.' Een ruime meerderheid is het daar mee eens.