Ook Ajax lukt het niet te winnen: slechtste reeks sinds 2012

2. Ook Ajax lukt het niet te winnen: slechtste reeks sinds 2012

Ajax heeft voor de vierde keer op rij niet gewonnen in de eredivisie. Een zwak moment achterin was voor NEC genoeg om een punt over te houden aan het duel: 1-1.

Ajax begon behoorlijk gehavend aan de uitwedstrijd in Nijmegen. Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohamed Kudus waren ziek en zaten dus niet bij de selectie.

Ajax had in de eerste helft het overwicht, speelde degelijk maar had veel kansen nodig voor het eerste doelpunt. Davy Klaassen maakte de goal in de 38e minuut af. Francisco Conceição zette het op, de assist was voor de tiende keer dit seizoen van Dusan Tadic.

Het lukte Ajax voor de veertiende wedstrijd op rij niet de nul te houden. Landry Dimata kon een vrije trap gemakkelijk binnen lopen. Edson Álvarez deed te weinig om dat te voorkomen.

In de slotfase moesten invallers die normaal actief zijn bij Jong Ajax nog voor een overwinning zorgen. Kian Fitz-Jim maakte zijn eredivisiedebuut. Lorenzo Lucca kreeg een grote kans. Hij kopte via de grond naast. Ook doelman Jasper Cillessen stak nog een handje uit waardoor het bij 1-1 bleef in stadion de Goffert.

De Amsterdammers zijn bezig aan de slechtste reeks sinds 2012. De laatste overwinning was op 22 oktober 2022 bij RKC Waalwijk (1-4). De onrust wordt alleen maar groter rond het team van Alfred Schreuder. Na de bekerontmoeting uit bij FC Den Bosch wachten FC Twente en Feyenoord. Dit weekend speelden ook PSV, AZ en Feyenoord gelijk. Twente is de winnaar van de grote speelronde, met een 2-0 overwinning op FC Emmen.

Strijd onderin

Cambuur Leeuwarden en FC Volendam vormen de degradatiezone op dit moment in de eredivisie. In de onderlinge confrontatie heeft Volendam aan het langste eind getrokken. Al vrij vroeg in de wedstrijd gingen de bezoekers met 0-2 aan de leiding, doelpunten waren van Bilal Ould-Chikh en Robert Mühren. Invaller Henk Veerman maakte er in de tweede helft nog 0-3 van.