Koploper Feyenoord laat punten liggen tegen FC Utrecht

2. Koploper Feyenoord laat punten liggen tegen FC Utrecht

Feyenoord heeft averij opgelopen in de eredivisie op bezoek bij FC Utrecht. Al vroeg kwam de koploper op achterstand. Pas in de slotfase ging het beter lopen bij de Rotterdammers die alleen een gelijkmaker konden maken: 1-1.

Jens Toornstra, oud-speler van Feyenoord, had de thuisploeg al na drie minuten op voorsprong gezet. Het elftal van Arne Slot ging door een ondergrens heen. Strijd was er in veel fases niet, het middenveld was niet op orde. In de tweede helft had Utrecht de wedstrijd kunnen beslissen, maar de schuiver van Douvikas eindigde op de paal.

Zodoende mocht Feyenoord nog hopen op een positief resultaat, ook doordat er nogal wat blessures waren en er tien minuten extra tijd bij kwam. Vlak voor het ingaan van de extra tijd scoorde Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër was weinig belangrijk tot nu toe dit seizoen, maar liet zich dit keer wel zien.

Slotoffensief

Oussama Idrissi had de bal naar hem toegespeeld. De vleugelaanvaller was er al na 33 minuten in gekomen omdat het niet liep met basisspeler Igor Paixão. Idrissi was dichtbij de 1-2, maar zijn inzet ging langs de verre paal. Spits Santiago Giménez kreeg de bal nog wel in het doel, echter hij stond buitenspel.

Andere wedstrijden

Later vanmiddag kan Ajax profiteren door te winnen van NEC. In de selectie van de Amsterdammers ontbreken de zieken Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohamed Kudus. Tegelijk spelen Cambuur Leeuwarden en FC Volendam om de laatste plaats in de eredivisie. Alle wedstrijden zijn te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Stelling van Borst

FC Twente kan weleens de lachende derde worden dit weekend. Het elftal won in tegenstelling tot PSV, AZ en Feyenoord wel. Daarom is de stelling van presentator Hugo Borst: Ook FC Twente behoort tot het rijtje titelkandidaten. Stem via social media en reageer in de NPO Radio 1-app.