Sport
NOS

Corona grootste zorg in Peking: aantal positieve tests loopt op

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Corona grootste zorg in Peking: aantal positieve tests loopt op

De accommodaties in Peking zijn klaar voor de Olympische Winterspelen. Wat betreft epidemische maatregelen is het een chaos, zegt correspondent Sjoerd den Daas in NOS Langs de Lijn. "Regels veranderen van tijd tot tijd."

Het aantal besmettingen bij betrokkenen bij de Spelen staat inmiddels op 139. Vandaag werden de cijfers van gisteren bekend. Van de 860 mensen die aankwamen op het vliegveld testen er 23 positief. Binnen de Olympische bubbel kwamen daar nog eens elf positieve tests bij. De voornaamste voorbeelden zijn shorttrackers Natalja Maliszewska uit Polen en Lui Shaoang uit Hongarije. De Nederlandse ploeg is coronavrij.

"Het is leven tussen hoop en vrees", vertelt Den Daas. "We krijgen signalen dat de faciliteiten in het coronahotel redelijk zijn. Maar de maatregelen gaan wel erg ver." In de hoofdstad van China geldt dat sporters in hun kamer moeten blijven, uitgezonderd voor training en de wedstrijd. Ze worden iedere dag getest. De openingsceremonie van de Winterspelen is vrijdag.

Verslaggever Eline de Zeeuw heeft alle tests tot nu toe doorstaan en doet verslag over de coronamaatregelen in Peking:

Verregaande maatregelen weren corona niet

Ster advertentie
Ster advertentie