Sport
NOS

AZ wandelt naar overwinning op FC Emmen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. AZ wandelt naar overwinning op FC Emmen

In de eerste helft liet AZ duidelijk zien wie heer en meester was in het uitduel bij FC Emmen. De drie goals van voor de pauze waren voldoende voor drie punten. AZ maakt een grote sprong op de ranglijst, naar plaats twee.

Jens Odgaard was belangrijk voor de Alkmaarders. Hij had enige moeite met het controleren van de bal, maar kreeg genoeg tijd om in het net te schieten (0-1).

Odgaard probeerde het even later opnieuw. Doelman Eric Oelschlägel kon de bal verwerken, maar niet vasthouden. Dani de Wit zette in de rebound AZ op 0-2. De derde goal kwam van de voet van Tijjani Reijnders.

Het kwaliteitsverschil was te groot. AZ hoefde maar een enkele keer aan te zetten en wandelde in de tweede helft door naar de zege.

Heerenveen-NEC

Tegelijkertijd namen de ploegen van keepers Andries Noppert en Jasper Cillessen het tegen elkaar op. De doelmannen die allebei in de voorselectie van Oranje zitten, hielden namens Heerenveen en NEC alle ballen tegen. Tibor Halilović werd bij Heerenveen nog met een rode kaart van het veld gestuurd.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie