Sport
NOS

Zware crash in Bahrein: Grosjean komt op tijd uit brandende auto

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Zware crash in Bahrein: Grosjean komt op tijd uit brandende auto

Formule 1-coureur Romain Grosjean is aan de dood ontsnapt. De Fransman crashte in de muur op het circuit van Bahrein, waarna de auto vlam vatte en in twee stukken brak. Gelukkig kon de rijder van Haas op tijd uit het brandende gedeelte van de auto komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de vuurzee die volgde, zat Grosjean aanvankelijk 27 seconden vast, tot hij opeens zelfstandig uit de auto kwam. Hij werd direct bespoten om te koelen. "Romain is op weg naar het ziekenhuis, maar hij is verder oké", zei teambaas Günther Steiner van Haas Formula One Team. "Hij heeft brandwonden op zijn handen en enkels, maar is volledig bij bewustzijn. Dit heb ik nog nooit gezien. Ongelofelijk. Natuurlijk is hij zwaar geraakt. Ik wil de reddingswerkers bedanken die heel snel bij hem waren. De marshals en de mensen van de FIA hebben het geweldig gedaan. Het was heel beangstigend."

Auto op de kop

Het ongeluk gebeurde in de eerste ronde. De wedstrijd werd direct stilgelegd. Lewis Hamilton reed op dat moment op kop, gevolgd door Max Verstappen. Om 16.35 uur ging de race verder. Ook na de herstart gebeurde een ongeluk. De auto van Lance Stroll belandde op zijn kop na een toché met Daniil Kvyat. Stroll kon zonder kleerscheuren uit de auto stappen. Kvyat was ook betrokken bij de crash van Grosjean. Na de aanraking met de AlphaTauri werd de auto van Grosjean onbestuurbaar.

Nog meer vuur

In de slotfase van de race vloog ook de achterkant van de auto van Sergio Perez in brand. Hij lag op dat moment in derde positie. Perez kon de auto langs het circuit parkeren en stapte rustig uit de auto.

Hamilton winnaar, Verstappen tweede

De race werd gewonnen door Lewis Hamilton. Max Verstappen probeerde met een vroege tweede pitstop af te dwingen dat hij dichter bij Hamilton kon komen. Echter, Verstappen moest nog een keer zijn banden wisselen. De Nederlander werd op ruime achterstand tweede. Alexander Albon, teamgenoot van Verstappen, eindigde op plaats drie. Volgende week is er nog een Grand Prix in Bahrein.

Podcast

In de NOS Formule 1-Podcast zal het zeker gaan over de crash van Grosjean en het vervolg van de race in Bahrein. Maandag in de loop van de dag te vinden op de site van NPO Radio 1 en in de app.

Ster advertentie
Ster advertentie