Sport
BNNVARA

Eredivisieclubs laten zich niet uit over WK Qatar

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Eredivisieclubs laten zich niet uit over WK Qatar

Het houdt de gemoederen al een tijdje bezig, het WK in Qatar. Recent werd bekend dat er minstens 6500 arbeidsmigranten zijn omgekomen bij de bouw van de voetbalstadions voor het eindtoernooi. B.V.S.C zocht uit wat de eredivisieclubs vinden van het WK in Qatar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Guardian bracht het nieuws over de omgekomen arbeidsmigranten enkele weken geleden en ontdekte dit op basis van overheidsbronnen uit vijf landen waar de migranten vandaan komen. Over de hele wereld sprak men schande en over de hele wereld spraken supportersverenigingen en zelfs clubs zich uit tegen het WK. Zo liet een Limburgs bedrijf laten weten dat zij geen gras willen leveren aan het voetbalevenement dat op de agenda staat voor 2022.

B.V.S.C. benaderde alle achttien eredivisieclubs, via telefoon of e-mail. Uiteindelijk hebben acht clubs niet gereageerd en voorzagen tien clubs de redactie wel van een reactie. Alle berichten waren echter van eenzelfde strekking namelijk: de voetbalclubs gaan geen mening over het WK in Qatar geven. Voor meer informatie verwijzen zij ons door naar het overkoepelend orgaan, zijnde de KNVB.

Teleurstellend, vindt sidekick van het programma Jaike Belfor. "Het is geen grijs gebied, het is gewoon fout." Belfor vindt dat clubs zich moeten uitspreken. Als clubs hun vingers er niet aan willen branden, gaan spelers zich uitspreken? "Je kunt een topsporter niet verplichten, je hebt nou eenmaal sporters die dat aandurven. Als je het doet als topsporter dan krijg je een bak kritiek over je heen, het is heel lastig."

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie