Naar homepage
Sport

'Fernando Alonso is een hele koele kikker'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Fernando Alonso is een hele koele kikker'

Amazon Prime lanceert deze week de nieuwe documentaire Fernando over Fernando Alonso. De autocoureur, die volgend jaar terugkeert in de Formule 1, is een vreemde eend in de bijt in de extraverte wereld van de Formule 1. "Hij is een echte allrounder en dat is een lost art", zegt Joe van Burik in B.V.S.C.

Alonso is een grootheid in de racewereld en misschien wel één van de beste coureurs ooit, maar volgens Van Burik mist de documentaire urgentie: "De documentaire is een beetje mat, het is niet echt emotioneel en spetterend en hij is niet heel goed aangekleed. De serie leert ons dus vrij weinig over de persoon Alonso."

Waanzinnig goede coureur

Alonso stopte in 2018 als Formule 1 coureur en richtte zich de afgelopen jaren op andere race disciplines, zoals de Indy500, de 24-uur van Le Mans en de Dakar Rally. Iets wat ontzettend knap is volgens Van Burik: "Het zegt iets over zijn gedrevenheid. Het feit dat hij als Formule 1 coureur deelneemt aan dit soort evenementen is ontzettend knap. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld goed zijn in voetbal, zaalvoetbal, American Football en basketbal. Hij is een echte allrounder en dat is een lost art."

Teflonlaagje

Dat Alonso in veel raceklassen prijzen weet te pakken toont ook aan dat de Spanjaard een echte liefhebber is. Mede daarom is hij erg geliefd bij de fans, maar of hij ook sympathiek is: "Alonso heeft een soort teflonlaagje, dingen glijden van hem af, maar hij blijft glimlachen en geeft koele reacties. Dat siert hem, maar sympathiek is hij niet."

Formule 1-coureur Alonso: sympathiek of een koele kikker?

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie