Sport
KRO-NCRV

Feyenoord-supporter: 'Ik heb me enorm geschaamd'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord-supporter: 'Ik heb me enorm geschaamd'

Vuurwerk, rookwolken, supporters die dingen op het veld gooien en als dieptepunt: de aansteker die Davy Klaassen op zijn hoofd kreeg. De bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax gisteren wordt door door bijna iedereen gezien als een zwarte dag in de voetbalgeschiedenis. "Ik heb me enorm geschaamd voor het gedrag van mijn mede-supporters", vertelt Feyenoord-supporter Peter bij Spraakmakers.

Stand.nl: Feyenoord-Ajax had definitief gestaakt moeten worden

'Straf ze kei- en keihard'

Peter is al 40 jaar supporter van de Rotterdamse club en heeft in al die jaren de sfeer grimmiger zien worden. "Straf de daders kei- en keihard. Nooit meer het stadion in", zo pleit hij. "Dan kan ik, en velen met mij, gewoon lekker naar het stadion om normaal naar voetbal te kijken."

'Lollige rivaliteit'

Talpa-directeur en voormalig lid van de Raad van Commissarissen van Ajax, Paul Römer, zegt na de wedstrijd te stoppen zelfs zijn eigen gedrag aan te gaan passen. "Op kantoor is er altijd wat lollige rivaliteit tussen mij en collega’s die voor Feyenoord zijn. Daar ga ik mee stoppen", vertelt Römer. "Want die lolligheid is in het stadion geworden tot werkelijke agressie." Römer noemt de eerder zo komische rivaliteit totaal uit de hand gelopen: "Voetbal is prachtig, daar moet je van genieten. Maar dat genieten is na gisteravond wel voorbij."

Eén lichtpuntje

Is deze agressie in het stadion überhaupt nog wel tegen te gaan? Burgemeester van Breda, Paul Depla, ziet na de gitzwarte avond van gisteren nog wel één lichtpuntje: "Door het camerabeleid, dat binnenkort in alle stadions verplicht is, konden ze degene die de aansteker gooide snel in de kraag vatten", aldus Depla. "Dat is heel goed. Want te vaak denken mensen: ik kom hier wel mee weg. De dader van gisteren weet maar al te goed dat dat niet zo is."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie