Sport
NOS

Eredivisie-overzicht: historisch punt Almere City, Eagles-doelman blinkt uit

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Eredivisie-overzicht: historisch punt Almere City, Eagles-doelman blinkt uit

In NOS Langs de Lijn bespreken studio-analisten Bart Frouws en Andries Jonker, bondscoach van de Oranjevrouwen, de ontwikkelingen in de eredivisie. Ze zagen hoe Eagles-doelman Jeffrey de Lange uitblonk en Almere City het eerste eredivisiepunt in de clubgeschiedenis pakte.

Eagles-doelman De Lange blinkt uit: tien reddingen

De IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles is zondagmiddag gelijk geëindigd: 1-1. PEC had het overwicht, maar Eagles-doelman Jeffrey de Lange bezorgde zijn ploeg een punt.

Dat het duel eindigde in een gelijkspel, is volgens Frouws een klein wonder. "27 schoten: het is jaren geleden dat Zwolle er überhaupt zo veel had in een eredivisiewedstrijd. Ze wonnen ook veruit de meeste duels."

Dat Zwolle slechts één doelpunt scoorde, is voor een groot deel toe te schrijven aan Go Ahead Eagles-keeper Jeffrey de Lange. "Elf van de schoten van PEC waren op doel. Er stond gewoon een goede keeper: hij heeft tien reddingen verricht. Het is bijna tien jaar geleden dat een Eagles-keeper zo veel schoten tegenhield in een eredivisiewedstrijd. Als je iemand een compliment mag geven voor het punt dat Eagles pakt en de twee die Zwolle weggooit, dan is het Jeffrey de Lange."

Almere City pakt eerste punt in de eredivisie ooit

Door een doelpuntloos gelijkspel bij Excelsior heeft Almere City FC het eerste eredivisiepunt in de clubgeschiedenis gepakt. Dat kostte de ploeg, momenteel zeventiende op de ranglijst, vijf wedstrijden. Had de debutant eerder punten moeten pakken?

Jonker: "Als je elke week van het kastje naar de muur wordt gestuurd, is het moeilijk. Maar ze spelen aardig voetbal en ze zijn er al een paar keer dichtbij geweest. Deze drempel moesten ze overheen."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie