Sport
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'Jonge sporters kiezen nu zelf wat ze willen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'Jonge sporters kiezen nu zelf wat ze willen'

Elke maandag nemen Frank Evenblij en Erik Dijkstra het sportweekend door in de Bureau Sport Podcast. Deze week kwam er een vraag binnen van luisteraar Jonathan. Hij vraag zich af of het klopt dat jonge sporters steeds eerder pieken. Erik Dijkstra heeft hier een duidelijke theorie over.

#7 - Joy Beune maakt van schaatsen een vechtsport (S03) - Bureau Sport Podcast

Luisteraar Jonathan constateert dat er een trend te zien is waar jonge sporters steeds eerder pieken. Bijvoorbeeld Jenning de Boo (20) en Tim Prins (20), twee jonge Nederlandse schaatsers die vroeger de stempel 'wonderkind' zouden krijgen, maar nu eruit worden gereden door de nog jongere Amerikaanse Jordan Stolz (19) die afgelopen weekend alles won. Daarom stelt Jonathan de vraag: "Werkt dit juist motiverend of demotiverend?"

'Jonge sporters kiezen nu zelf wat ze willen'

"Interessant wat hij signaleert", stelt Dijkstra. "Tegenwoordig sla je het talentschap over en ga je gelijk meedoen met de grote jongens." Dit zou volgens hem kunnen liggen aan het feit dat sporters vroeger te horen kregen van trainers dat hun fysieke top rond de 28 jaar lag. Volgens Dijkstra luisteren sporters hier niet meer naar en kiezen ze nu zelf wat ze willen. "Je ziet in alle sporten dat jonge sporters dat hoge niveau aankunnen, dat werkt niet demotiverend."

Over Eriks theorie en al het andere sportnieuws van het afgelopen sportweekend hoor je meer in de nieuwe aflevering van de Bureau Sport Podcast.

Ook een vraag aan Frank en Erik? Mail naar bureausportpodcast@bnnvara.nl of stuur een berichtje via Instagram.

Meer van Bureau Sport Podcast?

Abonneer je op de podcast en volg ons op Instagram!

Ster advertentie
Ster advertentie