Binnenland
BNNVARA

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Amsterdam

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Amsterdam

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit Plantage Dok in de Amsterdamse Plantagebuurt. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar - vlak bij de UvA-campus - onder meer over het aanhoudende studentenprotest tegen de oorlog in Gaza.

Protest is een rode draad in deze uitzending. Met Wietske Miedema gaat het over de ‘oerbezetting’ van het Maagdenhuis in 1969. Zij was één van de studenten die het bestuursgebouw bezetten. Hoe ging dat toen en hoe kijkt ze naar de huidige protesten?

Sylvester Hoogmoed

In de literatuurrubriek wordt De slag om de Blauwbrug van A.F.Th van der Heijden onder de loep genomen door auteur Marja Pruis. Volgens hem “een paukenslag” en “een klein boekje dat spetterde”.

Sylvester Hoogmoed is te gast over de laatste jaren van Ramses Shaffy in het Dr. Sarphatihuis. En bioloog Frank van Groen doet uit de doeken waarom dierentuin Artis zo geliefd is bij reigers. Hij telde dit jaar liefst 140 reigernesten.

Meer Vrouw op Straat

In de rubriek 'Meer Vrouw op Straat' een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw uit de Plantagebuurt die een straatnaam verdient. Verder is er aandacht voor de onthulling van het Gonne Donkerplein in Ilpendam, vernoemd naar het Ilpendamse schaatsicoon die anderhalf jaar geleden onderwerp was in ‘Meer Vrouw op Straat’.

Puntjudith verzorgt de livemuziek en Ester Wouthuysen brengt een ode aan de Plantagebuurt.

(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 19 mei bij te wonen.
Locatie: Plantage Dok, Plantage Doklaan 8, Amsterdam.
Inloop 18.30 tot 19.00 uur.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Dijkstra en Evenblij ter plekke

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen. Je hoort ze elke zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie