Sport
NOS

'Ik zie geen enkel perspectief voor Vitesse en FC Volendam'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik zie geen enkel perspectief voor Vitesse en FC Volendam'

Vitesse en FC Volendam spelen zondag het belangrijke duel aan de onderkant van de eredivisie. Voor beide ploegen lijkt winst cruciaal om nog enigszins zicht te houden op handhaving, maar Hugo Borst denkt dat het al te laat is. Vitesse en Volendam gaan degraderen, betoogt hij met zijn Stelling van deze week. "Ik zie eigenlijk geen enkel perspectief voor beide ploegen."

Is er dit seizoen nog enige hoop voor Vitesse of FC Volendam, die voorafgaand aan de degradatiekraker met dertien punten gedeeld op de laatste plaats van de ranglijst staan? Hugo Borst denkt van niet. De afstand tot de veilige plekken is simpelweg te groot, betoogt hij.

Nummer zestien RKC Waalwijk, dat daarmee op een play-offplek staat, heeft vijf punten meer - nummer vijftien Excelsior heeft een voorsprong van acht punten. "Plek zestien is een hele precaire", vertelt Borst, "want dan mag je in de play-offs voor de vorm tegen clubs uit de eerste divisie spelen. Dat loopt al zeven jaar heel slecht af voor eredivisieclubs."

Quote

Ik zie geen enkel perspectief voor beide ploegen

Hugo Borst over de degradatiezorgen bij Vitesse en FC Volendam

Naast de degradatiezorgen hebben Vitesse en Volendam nog iets gemeen: bestuurlijke onrust. Vitesse maakte onlangs bekend dat algemeen directeur Peter Rovers nog voor het einde van het seizoen vertrekt, terwijl bij Volendam het voltallige bestuur eerder dit seizoen werd weggestuurd.

Borst vervolgt: "Als het bij het bestuur onrustig is, dan is het ook onrustig op het veld. Ik zie eigenlijk geen enkel perspectief voor beide ploegen."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. "Het is zo Nederlands om al te stoppen voordat de strijd ten einde is", schrijft Wijnand. Ook Carl is het niet eens met de stelling: "Ajax stond deze competitie ook op de onderste plek. Ze staan nu vijfde", verklaart hij.

Golan kan zich vinden in het perspectief van Borst. "Ik ben het niet vaak eens met Hugo, maar vandaag slaat-ie de spijker op zijn kop. Beide ploegen zijn minder dan concurrent RKC", doelt hij op de huidige nummer zestien van de ranglijst.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie