Sport
NOS

Stelling van Borst: 'PSV'er Veerman was dit seizoen de beste speler van de eredivisie'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'PSV'er Veerman was dit seizoen de beste speler van de eredivisie'

PSV heeft zich zondag met een 4-2-thuiszege op Sparta Rotterdam gekroond tot kampioen van de eredivisie. Een belangrijke rol in het succes was dit seizoen weggelegd voor middenvelder Joey Veerman, die met zijn spelinzicht meermaals een cruciale doorbraak forceerde tijdens moeizame duels. Volgens Hugo Borst was Veerman dit jaar de beste eredivisiespeler.

Video niet beschikbaar

"Ik heb hier een nacht over moeten slapen", verklaart Hugo Borst. "Uiteindelijk ben ik tot het oordeel gekomen dat Joey Veerman dit seizoen de beste speler was. Maar wat doet het pijn, want Dávid Hancko en Jerdy Schouten waren ook zó goed."

Waarom koos Borst niet voor Luuk de Jong? De spits voert de topscorerslijst aan en gaf daarnaast veruit de meeste asissts, waarmee hij statistisch gezien de meest waardevolle speler van PSV is. "Het gaat om de beste voetballer, niet om de beste spits", zegt Borst en inderdaad, op technisch vlak zal de 33-jarige spits geen prijzen winnen.

Fenomeen Geertruida

Een van de luisteraars vindt dat Lutsharel Geertruida de titel verdient. De Feyenoorder is niet alleen een goede voetballer, maar ook een rolmodel voor stotteraars. De 23-jarige Rotterdammer komt daar openlijk voor uit, hoewel hij interviews om die reden zo veel mogelijk ontwijkt.

"Hij is een fenomeen", reageert Borst. "Zijn beperking intrigeert mij. Het moet heel lastig zijn als je stottert. Ik vind het bijzonder dat hij daar geen last van heeft als hij zingt", doelt hij op de rapteksten die de verdediger wél vloeiend uitspreekt. "Ik vind hem geweldig en ik weet zeker dat Arne Slot hem gaat meenemen naar Liverpool. Hij staat volgens mij bovenaan het lijstje van zijn coach, omdat hij een voorbeeldprof is en op alle posities kan spelen."

Video niet beschikbaar

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. De reacties lopen sterk uiteen, van andere PSV'ers tot spelers van andere clubs.

Jolanda schrijft: "Luuk de Jong is zonder twijfel de beste speler in de eredivisie. Hij is all-round en een onbetwiste leider in het veld."

André vindt dat geen enkele PSV'er in aanmerking komt. "Toen het er in de Champions League tegen Dortmund echt om ging, gaven ze niet thuis. Nu staan ze stijf van de zenuwen tegen Sparta", doelt hij op de moeizame kampioenswedstrijd van vandaag.

Bart vindt juist dat de Belgische vleugelaanvaller van PSV, Johan Bakayoko, de titel verdient. "Hij is enorm gegroeid ten opzichte van vorig jaar en gaat een grote stap in zijn carrière zetten."

Quote

Bakayoko is enorm gegroeid ten opzichte van vorig jaar en gaat een grote stap in zijn carrière zetten

Luisteraar Bart vindt dat de vleugelaanvaller van PSV een uitverkiezing verdient

Mark noemt AZ-spits Vangelis Pavlidis, die op de tweede plaats staat in het topscorersklassement. "Hij is een fantastische speler in een enorm middelmatig team."

Henry noemt een Feyenoord-speler: "Ik vind Lutsharel Geertruida de beste speler. Niet alleen omdat hij goed kan voetballen, maar ook omdat hij een voorbeeld is voor alle stotteraars."

Bert vraagt zich af waarom Borst geen keeper heeft genoemd. Hij somt op: "Nick Olij (Sparta), Justin Bijlow (Feyenoord), Timon Wellenreuther (Feyenoord), Jasper Cillessen (NEC) en Etienne Vaessen (RKC) zijn dit jaar prima doelmannen. Als oud-keeper vind ik dat Lars Unnerstall (FC Twente) met afstand de belangrijkste speler is."

Pippijn schrijft: "Veerman heeft het beste seizoen van alle middenvelders gespeeld, maar Mats Wieffer (Feyenoord) ís de beste middenvelder. Als bondscoach zou ik ook veel sneller Wieffer opstellen dan Veerman."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie