Sport

Mocro's in Moskou: 4 vragen aan Abdelkader Benali

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mocro's in Moskou: 4 vragen aan Abdelkader Benali

Morgen gaat het WK voetbal in Rusland van start. Helaas zonder Nederland. Desalniettemin heeft dit toernooi een flinke Nederlandse inbreng: te vinden in het Marokkaanse elftal. Oftewel, meer dan genoeg reden om onze Marokkaanse supporters bij te staan. Namens De Nieuws BV gaan schrijver Abdelkader Benali en sportjournalist Nordin Ghouddani naar Moskou om samen met een horde Marokkaanse supporters het Marokkaans Elftal te volgen.

Spelers als Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat en Karim El Ahmadi hebben stevige wortels in Nederland. Zij zullen voor Marokko - hopelijk - de sterren van de hemel spelen op de Russische voetbalvelden. Daarvan doet Benali verslag, maar voornamelijk van de supporters: die staan centraal en met hen gaat hij op onderzoek uit. Hoe vier je het Suikerfeest in Rusland? Hoe zit het eigenlijk met de Marokkaanse voetbalvrouwen? En is er ook een Nederlandse kliek binnen het Marokkaanse elftal? Benieuwd naar de antwoorden? Benali zal elke dag vanuit Rusland een bijdrage leveren aan De Nieuws BV.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dus, volg Marokko op het WK en support ze naar de finale! Voor de twijfelaars onder ons kan Benali ons nog haarfijn uitleggen waarom:

Abdelkader, waarom moeten we voor Marokko zijn dit WK?

Het is een fantastisch leuk elftal. Leuk in de zin van verrassend, creatief en eigenzinnig. Leuk ook omdat ze in een heel spannende groep zitten. Elke wedstrijd voelt daardoor als een finale. Je kunt voor België zijn natuurlijk, maar die spelen tegen Panama, Tunesië en C-land Engeland. Daar is geen bal aan. Marokko speelt tegen Portugal, Spanje en Iran, de grootmacht in Azië. Dat is pas voetbal!

Oké, helder. Maar als ik moet kiezen tussen Marokko, Brazilië of Argentinië kies ik toch voor die laatste twee.

Door voor Brazilië te kiezen laat je zien dat je voetbalverstand hebt. Door voor Marokko te kiezen laat je zien dat je van voetbal houdt! Daarnaast speelt er nog iets mee: het is eigenlijk het Marokkaanse elftal van Nederland. De Hollandse inbreng is groot! Heb je ooit achter een buitenlands team gestaan waarin de voertaal Nederlands is?

Dat wist ik niet? Hoe groot is die inbreng dan?

Er is sprake van een gouden Nederlands-Marokkaanse generatie. Ze kunnen niet alleen heel goed dribbelen, ze hebben ook veel voetbalverstand. Marokko wordt gedragen door Nederlands talent. Als je Marokko steunt, steun je ook de Nederlandse voetbalontwikkelingen. Er is geen sprake van een gelijkspel, wel een win-win situatie!

Dan nog een technische vraag Abdelkader: Ik doe mee met voetbalpoules… Moet ik mijn geld nu op Marokko zetten?

Zeker! Elk toernooi heeft zo’n underdog die heel ver gaat komen. Marokko is die underdog. Je kan er niet op verliezen. Zet er een pot geld op in en voor je het weet kan je fluitend een half jaar op vakantie.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie