Sport
NOS

Feyenoord zet na rust NEC opzij

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord zet na rust NEC opzij

Feyenoord blijft in het spoor van PSV en Ajax na een simpele zege bij NEC. Het werd in Nijmegen 4-1, met onder meer twee treffers van Orkun Kökcü. Na de nederlaag van vorige week tegen Vitesse een opsteker voor de Rotterdammers.

De eerste helft was vooral vermakelijk omdat er achterin nogal wat fout ging aan beide zijden. Bryan Linssen zag zijn schot gekeerd worden. Justin Bijlow greep goed in toen Magnus Mattsson hem onder vuur nam. Op de inzet van Lasse Schöne had hij geen antwoord. De middenvelder scoorde zijn eerste van het seizoen. Uit een strafschop van Orkun Kökçü kwam Feyenoord op 1-1.

In de tweede helft besliste Feyenoord het duel. Aan de 1-2 ging een fout vooraf, een mislukte pass van oud-Feyenoorder Calvin Verdonk. Kökçü haalde verwoestend uit. Verdedigend kwam NEC vanaf dat moment steeds vaker in het nauw. Feyenoord stapelde kans op kans en twee daarvan werden benut, door Alireza Jahanbakhsh en Guus Til. NEC kwam nog met tien man te staan. Na een slaande beweging ontving Iván Márquez een rode prent.

Topper

Om 14.30 uur begint de topper tussen PSV en Ajax. Dat duel is integraal te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie