Sport
AVROTROS

Dit zijn Andy Houtkamps meest memorabele momenten als sportcommentator

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn Andy Houtkamps meest memorabele momenten als sportcommentator

Tijdens het afscheid van PEC-voetballer Bram van Polen in mei kreeg radiocommentator Andy Houtkamp het even te kwaad. "Dan kun je zeggen: jongens, neem het even van me over, maar ik dacht: ik probeer me te herpakken." Dat lukt in eerste instantie aardig, maar daarna krijgen de emoties toch de overhand. "Ik zie nu plots meer mannen huilen op tv", aldus Houtkamp in MISCHA!.

#487 - 'Ik ben Andy Houtkamp, of de microfoon nu open of dicht staat' - MISCHA!

Houtkamp kijkt met een goed gevoel terug op zijn lange carrière als sportverslaggever. Met name aan de Spelen in Sydney heeft hij bijzondere herinneringen. De vierhonderd meter bij de vrouwen, met de overwinning van Cathy Freeman, is hem vooral bijgebleven. "Twintig duizend mensen, het hele stadion ging uit zijn dak. Het was voor het eerst was dat een Aboriginal dat klaarspeelde."

Interview met Louis van Gaal

Verder blikt hij in het gesprek bij MISCHA! terug op dat ene interview met Louis van Gaal, waarin hij hem op zijn gedrag aansprak. En hoe zijn toenmalige leidinggevende Ferry de Groot daar toen op reageerde.

#487 - 'Ik ben Andy Houtkamp, of de microfoon nu open of dicht staat' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie