NOS

AZ schudt Fortuna Sittard na rust van zich af

2. AZ schudt Fortuna Sittard na rust van zich af

Drie dagen na het mislopen van de bekerfinale tegen Willem II heeft AZ zich gerevancheerd met een zege op Fortuna Sittard. In eigen huis werd met 4-2 gewonnen, nadat de eerste helft nog was afgesloten met een 2-1 achterstand.

AZ wint van Fortuna Sittard

AZ leek de teleurstelling tegen Willem II eenvoudig weg te spoelen. De ploeg zocht vol de aanval, kreeg flink wat kansen en kwam op voorsprong via een penalty van Teun Koopmeiners. In de halve finale van de beker miste de verdediger nog en ook nu was de strafschop niet vlekkeloos. De bal ging uiteindelijk door de benen van doelman Alexie Koselev het doel in.

Het was daarna wachten op de 2-0. Onder anderen Guus Til miste een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Uit de eerste de beste Limburgse aanval kopte Lazaros Lamprou raak. Op slag van rust zorgde Andrija Novakovic via een Alkmaars been ook nog voor 1-2.

Na rust had AZ de schade snel gerepareerd. Til kopte raak en stelde kort daarna Idrissi in staat om de 3-2 binnen te tikken. Fortuna kon geen vuist meer maken en kwam nog enkele keren goed weg. Koopmeiners zorgde een kwartier voor tijd voor de eindstand.