Sport

Supporters NEC spieken tussen dichte poorten en zien hun ploeg winnen

NOS
foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Supporters NEC spieken tussen dichte poorten en zien hun ploeg winnen

NEC-fans konden juichen vanwege de 3-0-overwinning van de Nijmegenaren in eigen huis op FC Groningen. Dat deden ze niet op de tribune, maar rondom de hekken van de Goffert.

Na het incident van twee weken geleden tegen Vitesse waarbij een van de tribunes in het uitvak instortte, mag de club voorlopig geen bezoekers ontvangen. Toch bleven de trouwste NEC-fans niet thuis. Ze stonden verspreid rondom het stadion. Voor radiocommentator Richard van der Made was er ook geen plek op de tribune. Hij deed verslag vanuit een dug-out vlak langs de zijlijn.

Cadeautje

NEC was sterker. Toch viel het eerste doelpunt op slag van rust door een cadeautje van Groningen. Doelman Peter Leeuwenburgh maaide over de bal toen die terug werd gespeeld. Ali Akman zei dankjewel.

Dramatische middag voor Groningen

Na de pauze besliste de thuisploeg de wedstrijd. Elayis Tavsan schoot een rebound van dichtbij binnen, nadat het Jonathan Okita in eerste instantie niet lukte Leeuwenburgh te passeren. De middag werd nog dramatischer voor FC Groningen. Terwijl NEC rustig aan had gedaan, belandde de bal tot slot nog voor de voeten van Okita. Hij had alle tijd om aan te nemen en tegen de touwen te schieten.

Ook in de volgende thuiswedstrijd speelt NEC nog zonder publiek op de tribunes.

Ster advertentie
Ster advertentie