Sport
EONOS

Ajax speelt gelijk tegen Willem II op doordeweekse eredivisie-avond

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax speelt gelijk tegen Willem II op doordeweekse eredivisie-avond

In de laatste wedstrijd voor Kerst heeft Ajax heeft uit met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II, dat met dat ene puntje beslist niet te veel kreeg.

Met een op het oog houdbaar schot zette Antony de bezoekers op voorsprong. Ajax leek door te drukken, maar al snel zakte het tempo en Willem II kwam terug in de wedstrijd. Zo kreeg Nunnely een prima kans, maar Onana keerde zijn inzet.

Ajax ging na de rust op dezelfde, slome voet verder en Willem II profiteerde: Wriedt schoot raak. En al trof Tadic wel de paal, het was toch vooral Willem II dat gevaarlijk werd. Pas met Promes als invaller schakelde Ajax een tandje bij. In de slotminuten hield doelman Ruiter Willem II enkele keren knap op de been.

Ajax 'winterkampioen'

Dankzij het gelijkspel sluit Ajax het kalender wel af als 'winterkampioen'. PSV heeft een punt minder en staat tweede.

Na de korte winterstop volgt de maand van de waarheid voor Ajax, met binnen een maand wedstrijden tegen onder meer PSV (thuis), FC Twente (uit), Feyenoord (thuis), AZ (twee keer uit, voor zowel de beker als competitie) en FC Utrecht (thuis).

Feyenoord en AZ winnen wel

Feyenoord won thuis met 3-0 van Heerenveen. Bryan Linssen zorgde alle drie de doelpunten in De Kuip. Omdat Vitesse punten morste gaan de Rotterdammers als de nummer drie van de eredivisie de korte winterstop in.

Ook bij AZ kunnen ze zich met een goed gevoel gaan voorbereiden op het kerstdiner. De Alkmaarse ploeg sloeg een rechtstreekse aanval van Vitesse op de titel 'voornaamste uitdager van de traditionele topdrie' af. AZ was in eigen huis niet beter, maar wel effectiever dan de Arnhemmers en won met 3-1.

PEC Zwolle won met 2-0 bij ADO Den Haag en Heracles Almelo was in Groningen met 1-0 te sterk voor de FC.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie