Sport
NOS

FC Emmen op koers voor handhaving na hattrick De Leeuw tegen Heracles

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Emmen op koers voor handhaving na hattrick De Leeuw tegen Heracles

In de strijd om handhaving heeft FC Emmen wederom belangrijke punten gepakt. Michael de Leeuw gaf Heracles Almelo voor eigen publiek met drie goals de genadeklap: 3-1. Emmen, dat voor het eerst drie keer op rij zegevierde in de eredivisie, passeerde VVV-Venlo op de ranglijst en staat nu zestiende.

De verdiende 1-0 kwam er pas na rust. Na bijna een uur spelen benutte De Leeuw een penalty, nadat hij in de zestien was vastgehouden door Noah Fadiga. De 1.200 aanwezige fans gingen logischerwijs uit hun dak.

Lange tijd leek Emmen op winst af te stevenen, maar in de slotfase ging het toch bijna mis. Nadat Rai Vloet een goede kans over het doel van Michael Verrips had geschoten, ging de bal vijf minuutjes later op de stip. De uitkomende Verrips velde Ahmed Kutucu met een karatetrap. Scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistent misten de actie, maar de VAR was wel bij de les. Verrips kreeg geel en werd vervolgens gepasseerd door Vloet.

Het venijn zat echter in de staart, want De Leeuw knalde na een lange bal van achteruit via de onderkant van de lat fraai raak. In blessuretijd maakte De Leeuw het nog mooier: 3-1. Zo duurt de knappe ongeslagen reeks van Emmen voort en komt handhaving weer een stapje dichterbij.

Andere wedstrijden

De hele middag zijn de voetbalverslagen rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Allen met publiek. Om 14.30 uur Ajax-AZ, waar de Amsterdammers officieus kampioen kunnen worden. Tegelijk speelt ADO Den Haag tegen Fortuna Sittard.

En om 16.45 uur twee duels. In een rechtstreekse confrontatie strijden Feyenoord en Vitesse om plaats 4, die aan het einde van de competitie rechts geeft op een Europees ticket. En dan ook FC Twente tegen FC Utrecht, twee ploegen die de play-offs voor een Europees ticket in willen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie