Feyenoord terug op kop na zege in Heerenveen

2. Feyenoord terug op kop na zege in Heerenveen

Feyenoord heeft na drie gelijke spelen weer eens gewonnen en hiermee de koppositie in de eredivisie in handen genomen. Heerenveen werd met 1-2 verslagen. Het verschil werd in de eerste helft gemaakt.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor thuisploeg Heerenveen. Het doelpunt zat er aan te komen en viel ook. Paweł Bochniewicz tikte een voorzet, verlengd door Ché Nunnely, tegen de touwen. Nunnely stond bij de assist buitenspel, waardoor er uiteindelijk een streep ging door de 1-0.

Nog geen twee minuten later telde de goal aan de andere kant wel. Dávid Hancko kopte richting het doel uit een corner, het laatste zetje was van Lutsharel Geertruida. Feyenoord breidde de voorsprong uit via Santiago Giménez. Hij legde de bal met zijn linker strak in de verre hoek.

Kanonskogel

In de tweede helft had Feyenoord moeite om tot goede aanvallen te komen. Heerenveen maakte nog even het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Invaller Syb van Ottele was nog maar net binnen de lijnen toen hij ruim buiten het strafschopgebied een streep afvuurde: 1-2. Daarna was er geen sprake van een echt slotoffensief.

Gele kaart Kökcü

Er was een smetje voor Feyenoord in de persoon van Orkun Kökcu. Hij pakte een gele kaart en is daardoor geschorst voor de eerstvolgende competitiewedstrijd, komende zaterdagavond tegen AZ.

Tegelijkertijd versloeg Vitesse thuis FC Utrecht met 2-0. De huidige nummers vier en vijf in de eredivisie, te weten Ajax en FC Twente, komen om 16.45 uur in actie. De clubs treffen respectievelijk RKC Waalwijk en FC Volendam. De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn.