Sport

Bureau Sport uitgesproken: '600% voor Brazilië'

BNNVARA
foto: NPO RADIO 1foto: NPO RADIO 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport uitgesproken: '600% voor Brazilië'

De heren van Bureau Sport kijken voor de laatste keer vooruit naar het weekend, voordat de zomer begint. Gelukkig is er nog altijd veel om te bespreken, want de komende dagen staan weer bol van de sport. Voorlopig is het WK hetgeen waar de mannen echt gefocust op zijn, maar daar komt deze dagen ook de Tour de France, Wimbledon en het nodige racegeweld weer bij.

Hopen op uitblijven kampioenschap voor België

Volgens Frank en Erik is er slechts één wedstrijd die er toe doet vandaag: België - Brazilië. Hoewel Frankrijk vanmiddag aantreedt tegen Uruguay richten de heren hun pijlen op het duel van later vanavond. Ze hebben een uitgesproken voorkeur: "Weet je voor wie ik ben? Voor Brazilië", stelt Erik stellig. "Ik ook, echt 600%", volgt Frank. Hoewel ze het team waarderen, zitten de heren absoluut te wachten op een kampioenschap van de Zuiderburen.

Daarbij hebben ze een goed gevoel bij Brazilië. Erik: "Ik vind Brazilië echt een fantastisch land." Daar sluit Frank op aan: "En die hebben ook vijf keer het WK gewonnen, dan blijft dat altijd een groot voetballand, waar Nederland de afgelopen twee keer op een WK van gewonnen heeft."

Froome moet dealen met boze Fransen

De mannen van Bureau Sport blikken ook vooruit naar de Tour de France. Dit weekend gaat de koers van start en ook Chris Froome stapt 'gewoon' op de fiets. "Belachelijk", begint Frank. "Ik denk dat het geen makkelijke Tour voor hem wordt, want ik denk dat hij helemaal ondergespuugd wordt." De boosheid over Froomes deelname bij de Franse wielerfans baart Erik ook een beetje zorgen. "Als er weer van die Fransen zijn die daar bekers met pis over hem heen gooien", begint hij zijn relaas. "Zulke Fransen, daarbij moeten ze echt een stokbrood steken op een plek waar de zon niet schijnt. Zo'n rotstreek vind ik dat."

Nederlands racesucces

Het duo kijkt eerst terug naar vorige week, want dat was het hoogtepunt voor Max Verstappen dit seizoen. "In Oostenrijk winnen. Magistraal!" Nu rijdt hij zondag de GP van Groot-Brittannië. "Silverstone is niet echt zijn circuit", weet Frank. "En het is wel echt de thuisbasis van Hamilton, die is daar ongeveer geboren." Erik vindt het opvallend dat er een soort chagrijn heerst in 'kamp Verstappen'. "Het ging slecht aan het begin van het seizoen en daar mag je als fans en sportvolgers best kritisch op zijn", meent hij. "Nu doet hij het hartstikke goed maar er hangt iets omheen van... zie je nou wel en dan zegt Jos weer: 'wat nou rijstijl veranderen', maar niemand is tegen hem hoor." Ze geven Max dit weekend geen kans voor de zege, wel voor een podiumplek.

Ook kijken ze nog even vooruit naar de MXGP met 'wonder' Jeffrey Herlings. "Die heeft nu een gebroken sleutelbeen en die won gewoon weer", aldus Frank. "Hij wordt gewoon wereldkampioen." Erik bewondert Herlings ook om zijn doorzettingsvermogen. "Moet je voorstellen als jij een gebroken sleutelbeen hebt. Ik denk dat jij nog hulp nodig zou hebben bij het plassen."

Fan van Bertens

Het is hopen op een overwinning op Williams, waar Bertens vandaag tegen moet aantreden. "Daar zit nog wel een mentaal dingetje, want volgens mij heeft ze nog nooit van Williams gewonnen", aldus Frank. "Die Williams is net zo oud als ik hè. 36, 37." "Je bent helemaal geen 36, 37 man", kaatst Erik terug. "Je bent 39 en je ziet eruit als 49." Hij vervolgt op serieuze toon: "Kiki, daar ben ik echt fan van. En bij haar zie je steeds dat mentale gevecht, dat je denkt, ieder punt is beproeving bij haar."

Het felle juichen bekoort beide mannen maar Erik ziet ook aan haar houding dat het af en toe mentaal niet helemaal goed zit. "Als ze één bal mist, dan zijn er daarna tien punten waarop ze erbij loopt alsof ze op een barbecue een worst omdraait."

Ster advertentie
Ster advertentie