Sport
NOS

Ajax rekent af met FC Twente, drie goals Haller

  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax rekent af met FC Twente, drie goals Haller

Ajax liet er geen gras over groeien tegen FC Twente. Sébastien Haller wist van geen ophouden en scoorde drie keer in de Johan Cruijff ArenA, eindstand 5-0.

De ploegen hielden elkaar in de beginfase in evenwicht. Het leek een demonstratie van walking football bij Ajax, aldus commentator Chris Wobben. De grootste kans was voor Ricky van Wolfswinkel, na een omschakeling over de linkerflank kopte hij steenhard op de lat. Twente verschuilde zich tot dat moment niet. Een klasse redding van Lars Unnerstall voorkwam hierna een doelpunt. Mister 1-0 sloeg toe in de 31e minuut. Davy Klaassen kreeg de bal op het hoofd, nadat Sébastien Haller had doorgekopt. Noussair Mazraoui had vlak daarna de verdubbelaar op de schoen, maar zweefde voorbij de bal.

In de tweede helft kwam Ajax vrij snel op 2-0. Unnerstall moest alle zeilen bij zetten om het schot van Jurriën Timber te keren. Hij had de bal niet klemvast waardoor Haller binnen kon glijden. Dusan Tadic kreeg vanaf elf meter de kans op 3-0, ware het niet dat Unnerstall zijn inzet te machtig was. Toch kwam de 3-0 op het scorebord. Het werd een eigen doelpunt van Robin Pröpper. De verdediger kon de bal na een snelle combinatie van Ajax niet weg krijgen.

In de laatste minuten kwam Haller nog even los. De topscorer van de Eredivisie verlengde de voorzet van Antony het doel in. Tot slot tikte Haller de bal onder de benen van Pröpper door nogmaals binnen. De Franse spits heeft nu zestien keer gescoord in de Eredivisie. Concurrenten PSV en Feyenoord wonnen dit weekend ook.

Kwestie Overmars

Voor de wedstrijd gaf algemeen directeur Edwin van der Sar voor het eerst een uitgebreide reactie op het vertrek van technisch directeur Marc Overmars. Ajax bleek al vóór de contractverlenging van Overmars (op 28 januari) geluiden over grensoverschrijdend gedrag te hebben gehoord. Toch zag de Amsterdamse club toen geen reden om de herbenoeming van Overmars uit te stellen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie