Binnenland

Vóór herbenoeming hoorde leiding van Ajax al geluiden over gedrag Overmars

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vóór herbenoeming hoorde leiding van Ajax al geluiden over gedrag Overmars

Vóór de herbenoeming van Marc Overmars (op 28 januari) hoorden de directie en de raad van commissarissen (RvC) van Ajax al geluiden over grensoverschrijdend gedrag van de technisch directeur. Toch zag de Amsterdamse club toen geen reden om de verlenging uit te stellen.

"Op geluiden kun je niet handelen. Je moet zoiets secuur onderzoeken om goed inzicht te krijgen. We waren met een onafhankelijk extern bureau bezig met een grondig onderzoek naar deze geluiden", aldus Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax.

Vorige week stapte Overmars op nadat naar buiten kwam dat hij naar vrouwelijke medewerkers bij Ajax grensoverschrijdende berichten zou hebben gestuurd.

'Schaam me kapot'

Het besluit volgde, meldde de Amsterdamse club, op basis van gesprekken in de voorgaande dagen met de RvC en algemeen directeur Edwin van der Sar, met wie Overmars nauw samenwerkte bij de landskampioen.

Op de website van Ajax werd Overmars destijds zelf aan het woord gelaten. "Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk."

(Nieuws via NOS)

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie