Feyenoord klopt taai RKC Waalwijk

2. Feyenoord klopt taai RKC Waalwijk

Het ging stroef, maar Feyenoord heeft de volle buit gepakt op bezoek bij RKC Waalwijk. Zo houdt de club zicht op nummer twee PSV, de achterstand blijft één punt.

De Waalwijkers beten sterk van zich af, met ook kansen voor de twee opgestelde spitsen Michiel Kramer en Jens Odgaard. Een goed schot van Saïd Bakari eindigde op de vuisten van Justin Bijlow. Verder was het een saai duel, met na een halfuur nog geen enkel schot op doel voor Feyenoord. Vlak voor de pauze kwam de ploeg van Arne Slot desondanks op voorsprong. RKC-doelman Etienne Vaessen mistte bij het uitkomen de bal, omdat Orkun Kökcü met het hoofd controleerde. De middenvelder kon vervolgens in het lege doel werken (0-1).

Veel kansen om zeep

In de tweede helft waren er slechts enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Feyenoord hielp te veel kansen om zeep. Guus Til raakte de paal, de goal van Luis Sinisterra werd teruggedraaid vanwege buitenspel en Vaessen hield een nieuwe poging van Sinisterra uit de hoek. Feyenoord zocht meer en meer de aanval, waardoor er ook wat ruimte voor RKC ontstond. Invaller Richard van der Venne zweepte het publiek op.

Toch kreeg RKC in de laatste minuut het deksel op de neus. In de counter profiteerde Jorrit Hendrix van een struikelpartij van RKC-middenvelder Ayman Azhil en schoot de beslissende 0-2 raak.

Koploper Ajax speelt om 16.45 uur tegen FC Twente. De laatste wedstrijd van de speelronde is te volgen in NOS Langs de Lijn.