PSV boekt benauwde overwinning op bezoek bij RKC

2. PSV boekt benauwde overwinning op bezoek bij RKC

Een doelpunt van PSV was voldoende voor een overwinning op RKC Waalwijk. Johan Bakayoko was attent bij een afgeweerd schot: 0-1.

PSV won voor het laatst een uitwedstrijd op 6 november tegen Ajax. RKC verloor voor het laatst een thuiswedstrijd op 22 oktober, ook tegen Ajax.

PSV nam in de eerste helft de controle. Xavi Simons was na een halfuur dichtbij de openingsgoal. Hij lepelde de bal tegen de lat. Een paar minuten later was het wel raak. Simons schoot, waarna de bal voor de voeten van Bakayoko belandde. De vleugelspits schoot halfhoog in de hoek achter keeper Etienne Vaessen.

In de tweede helft was RKC behoorlijk dicht bij de gelijkmaker. Invallers Yassin Oukili en Florian Jozefzoon kregen daar kansen op, maar Joël Drommel hield zijn doel schoon. De keeper vervangt voorlopig de geblesseerde nummer 1 Walter Benitez.

Aan het einde van de wedstrijd probeerde PSV de wedstrijd dood te maken. RKC kreeg geen grote kansen meer. PSV blijft met de drie punten op plaats vier in de eredivisie. RKC staat achtste.