Naar homepage
Sport

Esther Vergeer strijdt voor meer aandacht voor Paralympische sporters
Omroep MAX

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Esther Vergeer strijdt voor meer aandacht voor Paralympische sporters

Zevenvoudig Paralympisch kampioen Esther Vergeer kende een roerig jaar. Bij haar werd borstkanker geconstateerd, maar inmiddels is ze genezen. Inmiddels heeft Vergeer haar werk als Chef de Mission weer opgepakt en blijft ze strijden voor meer erkenning voor Paralympische sporters. Daarover vertelt Vergeer bij De Perstribune van MAX.

Ook Vergeer heeft ervaringen met discriminatie. "Dat gaat heel klein van vroeger niet mee mogen doen bij de gymles tot aan de media-aandacht die heel erg gericht is op Olympische sporters en niet op Paralympische sporters. Daar zou ik als Chef de Mission echt nog een verschil in willen maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederland is in het rolstoeltennis al jaren dominant. Inmiddels heeft Diede de Groot de macht gegrepen in die sport. Voor De Groot is Vergeer een rolmodel. Dat vindt Vergeer een eer. Volgens haar is het grote geheim van succes om de juiste mensen om je heen te verzamelen.

Borstkanker

In januari werd borstkanker geconstateerd bij Esther Vergeer. Inmiddels is ze daarvan hersteld en voelt ze zich goed. "Ik kan niet anders zeggen dat ik me goed voel, en het herstel van de behandelingen gaat ook goed. Ik heb wel een opdonder gekregen, dat kost tijd, maar het gaat goed."

Die opdonder was voornamelijk fysiek en niet zozeer mentaal. "Het ging allemaal zo snel, en alle behandelingen zijn zo goed gegaan dat ik niet in een hele dip heb gezeten. Dus de mentale klap is meegevallen.”

Ster advertentie
Ster advertentie