Sport
EONOS

De magie van Liverpool moet je meemaken

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. De magie van Liverpool moet je meemaken

Al 30 jaar wacht Liverpool op een nieuwe landstitel. Dit jaar had het moeten gebeuren, want de club is koploper in de Premier League met een voorsprong van maar liefst 25 punten op de nummer twee Manchester City.

Maar net als bij zoveel andere zaken lijkt het coronavirus roet in het eten te gooien. In Langs de Lijn En Omstreken vertellen voormalig Liverpool-keeper Sander Westerveld en journalist Tom van Hulsen over de magie van Liverpool.

"Van het moment dat je daar binnenkomt voel je de magie. Alleen al het stadion al, de traditie van This is Anfield", zegt Westerveld. Die magie voelt Van Hulsen ook. "Elke keer bij You'll never walk alone krijg ik kippenvel en soms ook tranen in mijn ogen", aldus de Liverpool-kenner.

"Je weet van de historie, dat speelt natuurlijk mee. In 1963 werd het voor het eerst gezongen, sindsdien zingen de supporters dat lied bij elke thuiswedstrijd. Als je dat één keer meemaakt, dan ben je voor Liverpool."

Buitenbeentje

De stad Liverpool is ook een beetje het buitenbeentje van Engeland, vervolgt Van Hulsen. "De stad is altijd een beetje op zichzelf, tegen het koningshuis, tegen de regering. Een echte arbeidersstad, het was zes dagen werken en de zevende dag was voetbal."

Dat beaamt ook Westerveld: "Als oud speler ben ik nog steeds verbonden met de club, je maakt veel wedstrijden mee en wordt nog altijd betrokken en gevraagd om te komen."

Voorzitter Kim Olthof van de Nederlandse fanclub van Liverpool haakte ook aan in het gesprek met Westerveld en Van Hulsen. En ziet maar één oplossing: "We moeten Liverpool gewoon kronen tot kampioen. Ze kunnen er niet onderuit om Liverpool te kronen tot kampioen, ze hebben zo’n grote afstand", aldus Olthof.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie