Naar homepage
Sport

De Kopgroep: wuppies voor Wilco

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: wuppies voor Wilco

[AVROTROS] Het roze voor Kelderman is eindelijk binnen, maar het worden nog een paar spannende dagen tot de renners zondag Milaan binnenrijden. Zal Kelderman dan ook de roze trui om zijn schouders hebben? Heel voorzichtig halen de heren van De Kopgroep de wuppies uit de kast.

#5 - Giro: Koppie (S05)

Want wie denkt alleen dingen op te steken over wielrennen bij deze podcast, heeft het mis. De heren blijken van alle markten thuis en weten ook nog wat feitjes over het pluizige wezentje te melden. Maar koers blijft natuurlijk het hoofdonderwerp en gekoersd werd er gisteren. Sunweb speelde zowel de jonge Australiƫr Jai Hindley, als kopman Wilco Kelderman uit. De eerste won de etappe, de tweede pakte het roze. Martijn Hendriks begrijpt het gefoeter over de tactiek van de ploeg van Kelderman, maar snapt aan de andere kant ook dat ze op beide renners inzetten, want: "Het levert ze toch ineens 66% kans op roze op."

Koppie

Mart Smeets ziet in Kelderman geen grote rondewinnaar, al is er geen draaiboek geschreven voor dat soort types. Volgens Martijn gaat dat nog wel goed komen, Kelderman heeft immers nog een paar dagen om in zijn rol als rozetruidrager te groeien. Marijn hoopt vurig op de winst voor de Nederlander, dus hoopt hij dat het goed zit met het koppie van Kelderman.

Rampen Giro

Mart demarreert naar de voor de Italianen rampzalige Giro van 1999, waarin Pantani een hoofdrol speelde. Die werd na een te hoge hematocrietwaarde uit koers genomen, tot ongenoegen van de Italiaanse supporters. De heren vragen zich af hoe het inmiddels is gesteld met het dopinggebruik in het peloton. Valt het mee, of zien we het (nog) niet?

Groeiend gras

Tijdens het opnemen komt laatste nieuws uit de koers binnen: na protest van de renners worden er vandaag geen 253 maar 150 kilometers gereden. Volgens Martijn een goede zaak. "Het is toch 100 kilometer minder kijken naar groeiend gras."

Natte Vinger

De voorspelling voor de Natte Vinger gaat over de etappe van zaterdag. Wie zal de rit naar Sestriere winnen? Marijn Lansbergen gaat voor Thomas De Gendt, die deze Giro al vaak in de aanval ging, maar dit nog niet met winst mocht bekronen. Mart Smeets blijft vasthouden aan Rafal Majka, die hij deze Giro al meerdere malen voorspelde. Martijn Hendriks kiest voor Fausto Masnada.

Weet jij het beter? Voorspel dan hier of via onze Instagram de winnaar van de etappe van morgen en win een exclusief Giro-roze De Kopgroep mondkapje!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie