Sport
AVROTROS

De Kopgroep: Is Evenepoel nou zo goed of de rest zo slecht?

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Is Evenepoel nou zo goed of de rest zo slecht?

De Kopgroep is verbaasd over het grote verschil dat Remco Evenepoel op dag één al sloeg in de tijdrit. Mart Smeets is bang dat de Giro verder schriftelijk afgedaan kan worden omdat de kleine Belg toch beter in dan de concurrentie, al zegt hij er gauw bij dat dit cafépraat is. Maxim Horssels vindt het met name opvallend dat Roglic al zoveel tijd heeft moeten prijsgeven. Hij vraagt zich - haast Cruijffiaans af - of Evenepoel nu béter is dan verwacht of dat juist Roglic sléchter is dan verwacht.

#2 - Giro d'Italia: Is Evenepoel nou zo goed of de rest zo slecht? (S15) - De Kopgroep wielerpodcast

Plasgate

Ook keek De Kopgroep met interesse naar de 'plasgate' in het vrouwenpeloton. De ploeg van Annemiek van Vleuten trok in de Vuelta waaiers op het moment dat de toenmalige leidster Demi Vollering een plaspauze hield. Wat is er gebeurd met de ongeschreven regel dat je niet mag aanvallen als de leider een sanitaire stop heeft?

Michael Boogerd vindt het vermakelijk dat er echt op het scherpst van de snede gekoerst wordt. Hij denkt dat in elk geval de ploegleiding van Vollering een fout heeft gemaakt. "Je moet niet gaan plassen op het moment dat het op een waaier getrokken kan worden." Dit alles is voor Michael aanleiding om wat pikante eigen ervaringen te delen rondom dit thema, er blijken nogal wat renners die het een en het ander laten lopen tijdens een belangrijke koers.

Signore 69

Signore 69 is de jonge Vlaming Ilan Van Wilder. Een jonge renner die in Belgische media dikwijls wordt vergeleken met Remco Evenepoel. En dat is niet voor niets, want Van Wilder en Evenepoel zijn allebei geboren in 2000, precies even lang en ook Van Wilder is een toptalent. "Hij staat nu nog in de schaduw van Evenepoel, maar ik verwacht dat hij op termijn wel zijn eigen ding mag gaan doen en zelf kopman kan zijn", zegt Michael.

Maxim weet dat Van Wilder met slaande ruzie is vertrokken bij team DSM. Het team van Patrick Lefevere heeft hem toen met open armen ontvangen en daar hebben ze bepaald geen spijt van. "Ook deze Giro kan hij goud waard zijn voor Evenepoel."

Piet van Est

Tot slot een mooi verhaal van Mart over Piet van Est. Hij is de jongere broer van de bekende Wim van Est, die ooit touretappes won. Piet stond altijd in zijn schaduw en de bescheiden Brabander reed vooral in dienst van zijn kopmannen en was soms een beetje het pispaaltje van zijn ploeg. In 1961 viel het kwartje een keer zijn kant op en won hij de 8e etappe van de Giro. Toen hij zijn kopmannen later binnen zag komen sprak hij de veelzeggende woorden: "Sorry, ik heb gewonnen."

Gerelateerde podcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep wielerpodcast

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie