Sport
AVROTROS

Giro d'Italia: 'Hoeveel renners doen er eigenlijk mee?'

foto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Giro d'Italia: 'Hoeveel renners doen er eigenlijk mee?'

De Giro moet nog beginnen, en nu al is de ploeg van Jumbo-Visma zwaar gehavend. Kopman en topfavoriet Primoz Roglic zag eerder al Robert Gesink, Tobias Foss en vervanger Jos van Emden afhaken door corona. Vervolgens werd meesterknecht Jan Tratnik aangereden door een auto. Vervangers worden volgens Maxime Horssels letterlijk ingevlogen, maar toch lijkt dit een flinke aderlating voor de geel-zwarte Nederlandse ploeg.

#1 - Giro d'Italia: ''Hoeveel renners doen er eigenlijk mee?'' (S15)

Toch heeft Michael Boogerd hoop voor Roglic en zijn ploegmaats: "Soms kan het onverwacht heel goed gaan om op het laatste moment in te vallen, ik ben nog niet eens zo pessimistisch over deze ploeg." Hij weet uit eigen ervaring dat als er tegenslagen zijn, de druk om goed te presteren weg kan vallen en dat sommige renners hierdoor juist onbevangen kunnen koersen. Verder memoreert hij aan het feit dat ook Contador een keer moest invallen en van het strand werd geplukt om te koersen en toen, zonder goede voorbereiding toch de Giro won.

Mart Smeets vreest een kabbelend begin van de Giro omdat topfavorieten Roglič en Evenenpoel eerst de kat uit de boom kijken. Hij vraagt zich af: "doen er eigenlijk wel meer dan 2 renners mee?" Het antwoord blijkt volmondig 'ja' en Michael kijkt wel uit naar de komende weken want "in de Giro gebeuren gelukkig altijd gekke dingen".

Gerelateerde podcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep wielerpodcast

Zo kan het zomaar dat de "bijna geriatrische" Mark Cavendish op zijn 37e een massaspurt wint, of dat mechaniekers op de laatste tijdrit met een fiets op hun rug achterop een motor zitten omdat renners over wegen rijden die niet met de auto begaanbaar zijn. Genoeg spektakel om naar uit te kijken.

Tot slot kijkt De Kopgroep uit naar de prestaties van Nederlandse toprenners zoals Bauke Mollema, Koen Bouwman, en Thymen Arensman. Laatstgenoemden zullen waarschijnlijk moeten knechten voor hun kopman, maar Michael hoopt dat ze ook eens met hun vuist op tafel slaan en zelf voor etappe mogen gaan. Andiamo!

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie