Sport
MAX

Pieter de Waard stopt bij Telstar en hoopt op bondsvoorzitterschap KNVB

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pieter de Waard stopt bij Telstar en hoopt op bondsvoorzitterschap KNVB

Wie op Twitter kijkt, ziet in zijn bio staan: "16 jaar algemeen directeur van de enige Betaald Voetbalorganisatie met 20 letters, Telstarrrrrrrrrrrrrr". Pieter de Waard, nog voorzitter van deze Eerste Divisieclub uit Velsen-IJmuiden, stopt er na dit seizoen mee. Reden voor een gesprek in Villa VdB.

De Waard leidt Telstar al zestien jaar en is daarmee de langstzittende voorzitter uit het betaalde voetbal. "Mijn vader is ook acht jaar voorzitter van Telstar geweest", vertelt De Waard. Is er ook sprake van een dynastie? "Ik zie mijn zoons voorlopig niet in mijn voetsporen treden, zij hebben andere interesses. Het was ook niet mijn ideaalbeeld, maar uiteindelijk is het wel op mijn pad gekomen."

Stoppen

Waarom heeft De Waard nu besloten om te stoppen? "Ik twijfel weleens aan mijn houdbaarheidsdatum. Ben ik de juiste man om de club nog verder te brengen? Ik ervaar het runnen van onze club als een enorme verantwoordelijkheid, daar wil ik me van bevrijden."

De afgelopen jaren stond Telstar bekend om zijn ludieke publiciteitsstunts. Iets waar De Waard trots op is: "Mijn favoriete actie was een aantal jaar geleden, na de Olympische Spelen. Daar werden een aantal sporten op blauw gras gespeeld, wij kondigden vervolgens aan om in die trend mee te gaan." Ook het gasttrainersschap van toenmalig bondscoach Louis van Gaal maakte indruk. "Ik heb dat destijds via zijn vrouw Truus geregeld. Als speler zijn we met Van Gaal in de gelederen gedegradeerd naar de Eerste Divisie, dat kan niet iedereen zeggen!"

Quote

"Ik ervaar het runnen van onze club als een enorme verantwoordelijkheid"

Pieter de Waard, algemeen directeur Telstar

Ambitie

Toch heeft De Waard na zijn pensioen nog één ambitie: "Bondsvoorzitter van de KNVB worden, en niks anders", zegt hij stellig. "Drie jaar geleden heb ik het ook al geprobeerd, toen mocht ik het onderspit delven. Het is een geweldige organisatie met prachtige mensen, die naar mijn mening de leiding van Pieter de Waard zouden kunnen gebruiken."

Villa VdB

Villa VdB (Omroep MAX) hoor je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.30 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Jurgen van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie