EONOS

Spakenburg zorgt voor bekersensatie door FC Groningen uit te schakelen

2. Spakenburg zorgt voor bekersensatie door FC Groningen uit te schakelen

De voetballers van SV Spakenburg hebben voor een grote stunt gezorgd in het KNVB-bekertoernooi. De amateurs versloegen in de Euroborg FC Groningen met 3-2.

Youri Koelewijn zette de bezoekers al na tien minuten spelen op voorsprong en na een dik half uur spelen verdubbelde Floris van der Linden de score door een penalty te benutten.

Na rust mocht diezelfde Van der Linden opnieuw aanleggen vanaf elf meter en opnieuw was het raak, 0-3. Een regelrechte blamage voor FC Groningen, dat in de eredivisie op de vijftiende plek staat en een rampseizoen beleefd. De Groningers maakten het daarna nog wel spannend en wisten twee keer te scoren, maar na ruim 90 minuten spelen gaan de amateurs uit Spakenburg door naar de laatste 16.

In Langs de Lijn En Omstreken reageert Marc Schoonebeek, voorzitter van Spakenburg, op de bekersensatie. "De jongens zijn door het dolle heen."