Sport
NOS

Feyenoordlegioen kan niet juichen tegen Vitesse: 0-0

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoordlegioen kan niet juichen tegen Vitesse: 0-0

Feyenoord heeft een punt overgehouden aan de confrontatie om plaats vier in de Eredivisie tegen Vitesse. In De Kuip werd er niet gescoord in een fel duel met veel kaarten. Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis kreeg direct rood.

Scheidsrechter Dennis Higler had het er maar druk mee. De spelers van beide ploegen gaven een tandje extra met aanwezigheid van publiek. Voor de rust had de arbiter al vijf gele kaarten moeten geven, een voor Feyenoord en vier voor Vitesse.

Voetballend was het vooral slordig. Feyenoord had twintig minuten nodig om wakker te worden, Vitesse was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Justin Bijlow redde vlak voor rust op het schot van een doorgebroken Loïs Openda.

Offensief strandt door rode kaart

Na de pauze liep de spanning op. Bij Vitesse liep het nog altijd stukken beter dan bij Feyenoord. In de laatste twintig minuten begon Feyenoord aan een offensief. Twee keer greep doelman Remco Pasveer in. De drang slonk toen Berghuis met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. Hij tackelde Wittek snoeihard van achteren, zonder ook maar de intentie te hebben om de bal te spelen.

De kans is groot dat Berghuis hier een schorsing van twee wedstrijden voor krijgt en daardoor de ontmoeting met Ajax moet missen. Het was spannend tot het einde, maar goals kreeg het legioen niet meer. In totaal werden er zes gele en één rode kaart gegeven.

Feyenoordfan Jordi Hekhuis was aanwezig in De Kuip. NOS Langs de Lijn sprak met hem na afloop:

Door het gelijke spel heeft Feyenoord het lot om plaats vier niet meer in eigen hand. Vitesse blijft op pole position. De plaats levert aan het einde van het seizoen een Europees ticket op.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie