NOS

PSV komt zwak einde eerste helft te boven in begin tweede helft

2. PSV komt zwak einde eerste helft te boven in begin tweede helft

Tussen het Europese tweeluik met Maccabi Tel Aviv in heeft PSV geen fout gemaakt in de Eredivisie. Trainer Roger Schmidt probeerde tegen sc Heerenveen zijn topspelers te sparen. Het werd 3-1.

Schmidt had geen diepe spits opgesteld bij PSV. Noni Madueke en Cody Gakpo vormden het aanvallende duo. Joey Veerman speelde voor het eerst tegen zijn voormalige club Heerenveen. Terwijl het pijpenstelen regende, kreeg Madueke de bal met een gelukje voor de voeten. De Engelsman bracht PSV in de dertiende minuut op 1-0.

Het tweede gedeelte van de tweede helft speelde PSV een stuk minder goed. De Eindhovenaren waren helemaal van de leg. Eerst schoot Tibor Halilović na een goede uitbraak naast. Het doelpunt zat er aan te komen. Uiteindelijk vond Halilović in de 36e minuut de goal. Zijn harde schot viel via Olivier Boscagli binnen. PSV-middenvelder Erick Gutierrez kon vanwege een blessure de eerste helft niet voltooien. Hij kopte even daarvoor een bal van de doellijn, wat als resultaat een 1-1 ruststand had.

Geruststelling

Schmidt liet Madueke en Gakpo in de rust in de kleedkamer. Toch was er direct na rust geruststelling in Eindhoven. Mario Götze bracht PSV namelijk op een 2-1 voorsprong. Keeper Erwin Mulder, die vandaag de voorkeur kreeg boven Xavier Mous, liet de bal door de handen glippen. Joey Veerman deed zijn oude club pijn in de vijftigste minuut (3-1). Heerenveen probeerde nog iets terug te doen in het slot, maar Anthony Musaba nam te veel tijd bij het afronden. Mauro kon zodoende de bal wegwerken.