NOS

PSV wint doelpuntenfestijn tegen Feyenoord

2. PSV wint doelpuntenfestijn tegen Feyenoord

De topper tussen PSV en Feyenoord was meeslepend en vooral doelpuntrijk. De Eindhovenaren scoorden één keer meer dan de tegenstander uit Rotterdam: 4-3.

PSV had sinds 23 september 2018 niet gewonnen van een topclub in de eredivisie. De Eindhovenaren kenden een slordig begin. Feyenoord schoot daarentegen uit de startblokken. Toen de thuisploeg voor de eerste keer balverlies leed, profiteerde Feyenoord meteen. Philipp Max leverde in. Alireza Jahanbakhsh zag Oussama Idrissi vervolgens vrij staan. Die wist daar wel raad mee: 0-1.

PSV wordt beter

PSV schoot wakker toen centrale verdediger Jarrad Brantwaite bij een hoekschop zo attent reageerde dat hij net een spits leek. Feyenoorders Dávid Hancko en Gernot Trauner waren Brantwaite kwijt, waardoor de 1-1 op het scorebord kwam. Vanaf dat moment had PSV het betere van het spel.

Jairo Dilrosun werd onder druk gezet door Ibrahim Sangaré en verloor zodoende de bal. Met een snelle combinatie vond de ploeg van Ruud van Nistelrooij de uitbrekende Cody Gakpo. De Eindhovenaar bracht PSV met een krul naar een 2-1 voorsprong.

Feyenoord profiteert

Terwijl bij PSV tot aan de rust alles onder controle leek, viel er voor de pauze toch nog een doelpunt aan Feyenoordzijde. Armando Obispo gleed uit toen hij een voorzet probeerde te blokken. Een meter daarachter aasde Danilo op zijn kans. Die kreeg hij, waarmee hij alweer zijn zesde goal van het seizoen scoorde (2-2).

Doelpunt Til

In de tweede helft ging de wedstrijd in hetzelfde tempo verder. Na twee minuten zette Guus Til zijn voet tegen de voorzet van Gakpo voordat keeper Justin Bijlow er bij kon. Zo scoorde hij voor het eerst tegen zijn oude club.

PSV kwam beter uit de kleedkamer maar had niet gerekend op een afstandsschot van aanvoerder Orkun Kökcü. Via het hoofd van Brantwaite viel de 3-3 achter PSV-keeper Walter Benitez.

Beslissende knik

De winnende treffer kwam van het hoofd van Obispo, die zo zijn fout bij de 2-2 kon herstellen. Het leverde de centrale verdediger veel hoofdpijn op omdat hij tegen de kop van Trauner aan kwam. Feyenoord kwam in de laatste minuten niet meer tot een doelrijpe kans.

Heerenveen-Twente

Ook de ontmoeting tussen sc Heerenveen en FC Twente was interessant. Milan van Ewijk was de hoofdrolspeler voor de pauze. De verdediger van Heerenveen ging in de fout bij de 0-1 van Virgil Misidjan in de tweede minuut. In de 28e minuut maakte Van Ewijk zelf de gelijkmaker. Pawel Bochniewicz hielp Heerenveen tegen de spelverhoudingen in voor rust aan een 2-1 voorsprong. Na rust werd er niet meer gescoord.