Sport
BNNVARA

'Mooi dat Suzanne Schulting kwetsbaar durft te zijn over hoge druk die zij zichzelf oplegt'

foto: bnnvarafoto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mooi dat Suzanne Schulting kwetsbaar durft te zijn over hoge druk die zij zichzelf oplegt'

Suzanne Schulting houdt niet van half werk: de shorttrackster wil winnen. Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Dordrecht afgelopen weekend ging dat winnen alleen niet van een leien dakje en dat rekent Schulting zichzelf dan aan: "Soms denk ik: jeetje, wat een verschrikkelijk wijf ben je toch. Omdat ik mezelf altijd zoveel druk opleg." In de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C. zegt Erben Wennemars: "Ik vind het mooi dat ze daar kwetsbaar in durft te zijn."

Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Dordrecht afgelopen weekend ging Suzanne Schulting voor vijf zeges, maar kwam echter tot twee overwinningen. Op de 500, 1.000 en 1.500 meter kwam Schulting respectievelijk tot een val en twee bronzen medailles. Maar bij de mixed relay en het aflossingsnummer van de vrouwen behaalde Schulting wél een gouden medaille.

Altijd voor goud

De Winterspelen gaan over twee maanden van start en de verwachtingen daarvoor zijn hooggespannen. "Soms denk ik: jeetje, wat een verschrikkelijk wijf ben je toch. Omdat ik mezelf altijd zoveel druk opleg", zegt Schulting tegen Nu.nl. "Ik wil altijd maar verder, altijd maar goud en neem nooit genoegen met minder. Maar aan de andere kant vind ik dat ook het allerlekkerste in de wereld: altijd het beste uit mezelf willen halen." Om op de Spelen fris aan de start te komen is het volgens Schulting nu zaak om tot rust te komen, fysiek en mentaal.

Kwetsbaar over grote druk

Wennemars: "Ik vond het wel heel mooi dat ze daar heel kwetsbaar in durft te zijn. Altijd maar dat lachen maar ook dat ze durft te zeggen, 'ik sta wel onder grote druk'." Ook zei Schulting dat ze na zo'n vol shorttrackweekend veel kan huilen. Wennemars vindt dat goed: "Als je daar eerlijk over bent, kun je er ook beter mee omgaan."

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie