Sport
MAX

Bart Brentjens over Mathieu van der Poel: 'Media willen hem heel graag op de weg zien'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart Brentjens over Mathieu van der Poel: 'Media willen hem heel graag op de weg zien'

Wielrenner Mathieu van der Poel stapte vorige week af in de Tour de France om zich voor te bereiden op het mountainbike op de Olympische Spelen. Tot genoegen van Olympisch kampioen mountainbiken Bart Brentjens. "Ik denk dat hij een heel duidelijk plan voor ogen heeft."

Dat zei Brentjens zondag op De Perstribune van MAX. Het probleem ligt volgens Brentjens bij de media. "Mathieu vindt mountainbike gewoon heel erg leuk, misschien nog wel leuker dan op de weg. Probleem is dat de media hem graag op de weg willen zien, maar Mathieu kan alles gewoon heel goed." Brentjens is blij dat Van der Poel de mountainbike pakt op de Olympische Spelen. "Ik zie hem heel graag bij het mountainbiken, maar de keuze is aan hem."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goud in Atlanta

Bart Brentjens kende zijn grote succes in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta. Daar werd hij de allereerste Olympische kampioen op de mountainbike. Van de race zelf kan hij zich niet heel veel meer herinneren, maar wel weet hij nog dat hij met twee irritante Italianen in een kopgroep zat. "Eén van hen tikte me steeds tegen m’n achterwiel aan. Dat was heel erg irritant." Uiteindelijk reed Brentjens weg uit de kopgroep om naar de zege te soleren.

Hoewel Brentjens de erkenning kreeg heeft het wegwielrennen nog altijd meer status. Nu snapt Brentjes dat. "Maar vroeger vond ik dat wel jammer." Nu Mathieu van der Poel gaat mountainbiken op de Olympische Spelen hoopt Brentjens dat het mountainbiken weer aan aanzien kan winnen dat hij na 25 jaar een opvolger krijgt.

De Perstribune: Bart Brentjens

Ster advertentie
Ster advertentie