Sport
AVROTROS

Vuelta: Wie wint de machtsstrijd binnen Jumbo-Visma?

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vuelta: Wie wint de machtsstrijd binnen Jumbo-Visma?

De leden van De Kopgroep zijn verrast door de prestaties van de Amerikaan Sepp Kuss. De renner van Jumbo-Visma staat al jaren bekend als meesterknecht in het hooggebergte, maar is nu al dagenlang zélf leider in de Ronde van Spanje.

#5 - Vuelta: Wie wint de machtsstrijd binnen Jumbo-Visma? (S18) - De Kopgroep wielerpodcast

Sterkte tijdrit

Joost las dat Kuss niet het lichaam heeft voor een tijdrijder, maar desondanks reed hij een verrassend sterke tijdrit. Wereldkampioen tijdrijden Remco Evenepoel dacht dat hij Kuss wel 2 minuten aan zijn broek kon smeren, maar de Belg kwam bedrogen uit. Kuss houdt de rode leiderstrui om zijn schouders en dus rijst de vraag: 'kan Kuss zelf deze ronde winnen?'

Maarten Ducrot denkt dat Kuss toch op kop zal rijden voor zijn kopmannen Roglič en Vingegaard. Jip van den Bos denkt dat juist Vingegaard nog van zich laat horen en in de derde week de macht grijpt.

Rituelen

Maxim denkt dat Roglič toch de vooruitgeschoven man is bij Jumbo-Visma en maakt het ook voor Joost begrijpelijk door een verwijzing te maken naar het leiderschap van de BBB van Caroline van der Plas. Joost denkt dat Roglič deze Vuelta in de achterkamer (of: hotelkamer) wint door ploegmaats Kuss en Vingeaard indringend te vertellen dat hij -en niemand anders- de kopman hoort te zijn.

Verder in deze aflevering onthult Jip haar bijgeloof rituelen als wielrenner, doet Maarten een ode aan zijn nieuwe wollen wielershirt, duikt Joost in het privéleven van een onbekende Spaanse wielrenner en blikt Maxim vooruit op de mooie bergetappes die komen gaan. De Kopgroep kijkt ernaar uit!

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie