Sport
NOS

Luister Senegal-Nederland live op NPO Radio 1

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Senegal-Nederland live op NPO Radio 1

Het Nederlands Elftal begint maandag aan het WK voetbal 2022. Na 8 jaar afwezigheid start Oranje in groep A tegen Afrikaans kampioen Senegal. Je volgt de wedstrijd live in NOS Langs de Lijn.

Onder leiding van trainer Louis van Gaal is het doel van Oranje duidelijk: wereldkampioen worden. Om die doelstelling te behalen zal Nederland eerst de groepsfase moeten overleven. Het team is in vorm, want sinds de terugkeer van de bondscoach heeft het Nederlands Elftal niet meer verloren. Er werd zeven keer gewonnen en tegen Polen en Duitsland speelde Oranje gelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Senegal moet improviseren

Ook tegenstander Senegal is in goeden doen. Eerder dit jaar won Senegal voor het eerst in de historie de Afrika Cup. Een zware tegenvaller is dat Senegalees topscorer en sterspeler Sadio Mané vlak voor het WK geblesseerd is afgehaakt. Bondscoach Aliou Cissé zal een nieuw speelplan moeten bedenken om het Oranje lastig te maken.

NOS Voetbalpodcast: 'Senegal zonder Mané is een groter probleem dan Oranje zonder Memphis' - NOS Voetbalpodcast

Luister Oranje

Lukt het Nederland om de poulefase te overleven? Op NPO Radio 1 luister je maandag vanaf 16:00 uur naar de voorbeschouwing op Senegal – Nederland in NOS Langs de Lijn. Aansluitend zal vanaf 17:00 uur ook de wedstrijd live te volgen zijn. De nabeschouwing wordt uitgezonden tot 20:00 uur.

Het WK Wegkijken

In de podcast Het WK Wegkijken (HUMAN) onderzoeken journalisten en voetballiefhebbers Clairy Polak en Hugo Borst de schaduwkanten van het WK voetbal 2022.

Luister de podcast via NPO Radio 1 en andere podcast-apps.

Ster advertentie
Ster advertentie